Gera žinia juodojo šokolado mėgėjams - jis gerai veikia jūsų širdį ir lavina skonio receptorius. Grupė Italijos ir Didžiosios Britanijos mokslininkų nustatė, kad juodasis šokoladas padidina kraujyje nuo širdies ligų apsaugančių antioksidantų kiekį.
Moksliniame žurnale "Nature" išspausdintame straipsnyje jie teigia, jog antioksidantų kiekis žmonių, suvalgiusių 100 g juodojo šokolodo, kraujyje padidėjo beveik 20 proc., palyginti su tais, kurie valgė pienišką šokoladą.
"Mūsų tyrimai rodo, kad pienas gali trukdyti antioksidantų absorbcijai iš šokolado... ir sumažinti tą naudą sveikatai, kuri gaunama suvalgius saikingą kiekį juodojo šokolado", - teigė mokslininkai.
Tačiau jie paguodė ir pieniško šokolado mėgėjus. Tam, kad būtų pasiektas toks antioksidantų kiekis, kuris pasisavinamas iš juodojo šokolado, savo mėgstamo pieniško saldumyno jie turi suvalgyti... dvigubai daugiau.
"Reuters"-BNS