• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Auksinės bulvių skiltelės, skrudintos iki tobulumo su aštriu citrinų sulčių ir raudonėlio mišiniu, supilamos į sodrų citrinų–sviesto padažą su ryškiais žirneliais, kad būtų nuostabaus skonio, sotus garnyras. O ir pavadinimas VEZUVIJAUS BULVYTĖS skamba labai gerai. Vezuvijaus skrudintos bulvės, yra itališkas patiekalas, pavadintas Vezuvijaus kalno, ugnikalnio, esančio netoli Neapolio įlankos Italijoje, vardu.

Auksinės bulvių skiltelės, skrudintos iki tobulumo su aštriu citrinų sulčių ir raudonėlio mišiniu, supilamos į sodrų citrinų–sviesto padažą su ryškiais žirneliais, kad būtų nuostabaus skonio, sotus garnyras. O ir pavadinimas VEZUVIJAUS BULVYTĖS skamba labai gerai. Vezuvijaus skrudintos bulvės, yra itališkas patiekalas, pavadintas Vezuvijaus kalno, ugnikalnio, esančio netoli Neapolio įlankos Italijoje, vardu.

REKLAMA

Tad kviečiu išbandyti šį super paprasta patiekalą kaip garnyra prie įvairių patiekalų arba tiesiog kai nieko nesinori,tik keptų bulvyčių. Vezuvijaus bulvėms reikia minimalių pastangų ir pagrindinių ingredientų, todėl jos puikiai tinka tiek pradedantiesiems, tiek patyrusiems virėjams namuose“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.

Ingredientai:

  • 1 kg bulvių (supjaustytų skiltelėmis);
  • 1 šaukštelis druskos;
  • 1/2 šaukštelio baltųjų pipirų;
  • 1 šaukštelis dž raudonėlio;
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • 3 citrinų išspaustos sultys.

Padažas:

REKLAMA
REKLAMA
  • 6 šaukštai sviesto;
  • 4 skiltelės česnako;
  • 3 šaukštai citrinos sulčių;
  • 300 g žalių žirnelių.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi. Bulvių skilteles išmaišykite su likusiais produktais bulvytėms. Sudėkite į kepimo skardą ir kepkite 30 minučių arba kol bulvytės iškeps.

Padažui prikaistuvyje ištirpinkite sviestą ir jame 15 sek. pakepinkite smulkintus česnakus. Supilkite citrinos sultis ir dar 15 sek pakaitinkite. Suberkite žirnelius ir dar pakaitinkite 23 minutes. Iškepusias bulves apliekite padažu su žirneliais ir išmaišykite.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų