• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nustebinkite savo šeimyną gardžiais pietumis!

Jums reikės:


  • 4 skiltelės česnakų

  • 2 šaukštai citrinos sulčių

  • 1.5 šaukštelio druskos

  • 1.5 šaukšto grietinės arba majonezo

  • 1 šaukštelis indiško kario

  • 0.4 šaukštelio juodųjų pipirų

  • 1 šaukštelis kmynų

  • 3 vnt obuolių

  • 1.5 st virtų ryžių

  • Višta


Vištą gerai įtrinkite česnaku, druska, pipirais, kariu ir kmynais. Laikykite mažiausiai tris valandas, o geriausia marinuoti iš vakaro ir kitą dieną kepti.Ruošiame įdarą. Nupjauname obuolio žievelę, po to perpjauname per pusę, išskuobiame ir supjaustome obuolį į kelias dalis bei sumaišome su  virtais ryžiais. Pagardiname druska, pipirais, kariu ir įspaudžiame šiek tiek citrinos.

Įdarą sudedame į vištą ir užsiuvame. Tuomet vištą sutepame grietine arba majonezu ir apšlakstome citrinos sultimis. Kepimo skardą patepame aliejumi ir dedame vištą krūtine į dugną. Dedame į 210-230 laipsnių įkaitintą orkaitę. Į kitą skardą pilame vandenį ir dedame į orkaitės dugną. Vištą reikia kepti ne mažiau kaip 3 val. Dažnai tikrinkite skardą su vandeniu ir vis įpilinėkite. Kepdami vištą, dažnai apšlakstykite jos išsiskyrusiomis sultimis. Vartokite su orkaitėje keptomis bulvėmis ir obuoliais bei daržovėmis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų