Nustebinkite savo šeimyną gardžiais pietumis!
Jums reikės:
- 4 skiltelės česnakų
- 2 šaukštai citrinos sulčių
- 1.5 šaukštelio druskos
- 1.5 šaukšto grietinės arba majonezo
- 1 šaukštelis indiško kario
- 0.4 šaukštelio juodųjų pipirų
- 1 šaukštelis kmynų
- 3 vnt obuolių
- 1.5 st virtų ryžių
- Višta
Vištą gerai įtrinkite česnaku, druska, pipirais, kariu ir kmynais. Laikykite mažiausiai tris valandas, o geriausia marinuoti iš vakaro ir kitą dieną kepti.Ruošiame įdarą. Nupjauname obuolio žievelę, po to perpjauname per pusę, išskuobiame ir supjaustome obuolį į kelias dalis bei sumaišome su virtais ryžiais. Pagardiname druska, pipirais, kariu ir įspaudžiame šiek tiek citrinos.
Įdarą sudedame į vištą ir užsiuvame. Tuomet vištą sutepame grietine arba majonezu ir apšlakstome citrinos sultimis. Kepimo skardą patepame aliejumi ir dedame vištą krūtine į dugną. Dedame į 210-230 laipsnių įkaitintą orkaitę. Į kitą skardą pilame vandenį ir dedame į orkaitės dugną. Vištą reikia kepti ne mažiau kaip 3 val. Dažnai tikrinkite skardą su vandeniu ir vis įpilinėkite. Kepdami vištą, dažnai apšlakstykite jos išsiskyrusiomis sultimis. Vartokite su orkaitėje keptomis bulvėmis ir obuoliais bei daržovėmis.