Toks maisto patiekimo būdas atsirado Japonijoje, kaip pasiturinčių yakuzos narių pramoga. Maistas tuomet būdavo patiekiamas ant nekaltos merginos kūno. 9 deš. Nyotaimori tapo populiariu ir vakarų pasaulyje. Tokias netradicines vakarienes ėmė organizuoti Holivudo žvaigždės ir prabangūs restoranai. Berlyne atsirado keli pogrindžio klubai, siūlantys gėjams maistą nuo vyriško kūno.
Be abejonės, žmogaus teisių saugotojams ir aktyvioms feministėms tai neatrodė nei patrauklu, nei humaniška ir visame pasaulyje prasidėjo protestai, siekiantys uždrausti tokį elgesį su žmonėmis. 2005 metais Kinija, kaip ir dar kelios šalys, uždraudė siūlyti klientams Nyotaimori, mat tai „žeidžia žmogaus orumą ir yra nehigieniška“. Po šio draudimo, daugelis pasaulio šalių ėmė griežčiau žiūrėti į visą tai ir kaip mat paskelbė keletą pakeitimų, kurių turėjo laikytis restoranai ir jų svečiai. Įprastai, sushi ir sashimi būdavo patiekiami ant visiškai nuogo kūno, tačiau dėl sugriežtintų higienos taisyklių, modelio kūną reikėjo apvynioti maistine plėvele ar „puošti“ bananų lapais.
Svečiams buvo atimta galimybė maistą imti pirštais ir jie privalėjo naudotis medinėmis lazdelėmis. Kalbinti modelį, komentuoti jos kūną ir įžeidinėti tapo griežtai draudžiama. Kaip bebūtų keista, ši pramoga tapo vis mažiau populiari Japonijoje, mat japonai su laiku ėmė vis labiau rūpintis higiena ir abejoti tokio pateikimo būdo saugumu. Tačiau tai nesustabdė Vakarų verslininkų toliau siūlyti šias egzotiškas pramogas ir pasaulyje iki šiol yra restoranų, kuriuose svečiai gali laisvai mėgautis tuo. Pačioje Japonijoje yra vos kelios vietos, kur dar galima paskanauti taip patiektu maistu ir pasigrožėti nuogu moters kūnu.
Svečiai, norintys dalyvauti vakarienėje, visada turi sumokėti iš anksto. Taip restoranas žino, kiek maisto reikės patiekti ir kelių modelių paslaugų reikės. Kainos svyruoja nuo 60 iki 500 eurų vienam žmogui. Ieškodami modelių, restoranai kreipiasi į agentūras. Svarbiausi kriterijai – maža krūtinė, sveika ir lygi oda, galimybė atlikti visišką kūno depiliaciją ir, be abejonės, kantrybė.
Viena vakarienė tęsiasi nuo 2 iki 5 valandų, tad ne kiekviena moteris gali tiek laiko išgulėti absoliučiai nejudėdama. Visų pirma, kūnas turi būti kruopščiai nuprausiamas bekvapiu muilu, o tada dezinfekuojamas. Kartais modelis specialiai prausiasi po šaltu dušu, kad odos paviršius kiek atvėstų ir sušių ruošimui naudojam žalia mėsa taip greitai nesušiltų. Japonai teigia, jog maistas, turėjęs sąlytį su oda ir prisigėręs žmogiškos energijos, yra kur kas skanesnis. Žinoma, šalta žuvis, prigludusi prie kūno, kiek įšyla ir taip lengviau pajusti maisto skonį ir tekstūrą.
Taigi, nuogas modelis yra paguldomas ant stalo aplink kurį pasodinami svečiai. Intymias vietas paprastai stengiamasi pridengti bananų lapais ar gėlių žiedais. Visa kompozicija yra kruopščiai apmąstoma prieš dėliojant maistą. Sudėlioti patiekalai yra puošiami gėlėmis, lapais, vaisiais. Svečiams prie maisto patiekiamas šampanas ir/ar sake. Prie modelio dažnai „budi“ tiek sušių meistras, tiek nusamdyta apsauga tam, kad išvengti anksčiau minėtų pažeidimų.
Šiuo metu Nyotaimori praktika yra plačiai paplitusi ir BDSM/fetish vakarėliuose. Paklusnieji būna priversti valandų valandas gulėti nejudėdami ir laukti kol svečiai pavalgys. Be šalčio, kurį tenka iškęsti gulint ilgą laiką ir nejudant, valgantieji dažnai netyčia baksteli modelius lazdelėmis. Intymiuose vakarėliuose, ypač privačiuose, taisyklės nėra tokios griežtos kaip restoranuose, todėl kartais yra specialiai stengiamasi priversti modelius jaustis nejaukiai. Be viso to, suši modeliams tai praktika, ugdanti kantrybę ir ištvermę. O svečiams, žinoma, egzotiška ir estetiškai patraukli patirtis, kurią lengva pritaikyti ir savo miegamojo/valgomojo žaidimuose.
Suaugusiems.lt inf. - Erotinės prekės