• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ne paslaptis, kad efektyviai deginti riebalus ir sureguliuoti svorį padeda ne tik sveika mityba bei sportas, tačiau ir tam tikri maisto produktai. Bene geriausiai žinomas ir mokslininkų įrodytas „riebalų degintojas“ – čili pipiras.

Ne paslaptis, kad efektyviai deginti riebalus ir sureguliuoti svorį padeda ne tik sveika mityba bei sportas, tačiau ir tam tikri maisto produktai. Bene geriausiai žinomas ir mokslininkų įrodytas „riebalų degintojas“ – čili pipiras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau, norint pajusti čili pipiro efektą svoriui, jo reikėtų nemažai suvalgyti ir rizikuojama sukelti tikrą gaisrą burnoje. Itin aštraus maisto nemėgstantiems ar negalintiems valgyti žmonėms mokslininkai siūlo kur kas saugesnį, bet nemažiau efektyvų prieskonį – cinamoną.

REKLAMA

Svoris auga neišeikvojus pakankamai energijos, kai maisto medžiagos paverčiamos riebalais. Norint palaikyti normalų kūno svorį, su maistu gaunamos energijos kiekis neturi viršyti išeikvojamos energijos kiekio. Aktyvios veiklos metu riebalai oksiduojasi ir yra paverčiami energija, todėl nesikaupia papildomi kilogramai. Mokslininkai nustatė, kad cinamonas efektyviai skatina energijos išeikvojimą ir riebalų oksidaciją.

REKLAMA
REKLAMA

Mokslininkai atliko tyrimą, stebėdami, kokią įtaką išeikvojamai 15 vyrų energijai daro čili pipirų ir cinamono ekstraktas. Rezultatai patvirtino, jog cinamonas lygiai taip pat kaip ir čili pipirai skatina riebalų deginimo procesą.

Mokslininkai nustatė, kad antsvoriui paveikti reikalingas kapsaicino – čili pipirų ekstrakto – kiekis šiame produkte yra per didelis paprastiems skonio receptoriams ir eksperimente dalyvavusiems vyrams buvo pernelyg aštrus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Cinamonas, priešingai, kur kas priimtinesnis skonio receptoriams, todėl jo galima suvartoti daugiau, kad gautume reikalingą riebalus deginančios medžiagos kiekį.

Cinamono galima rasti kone kiekvienoje virtuvėje, todėl mokslininkai sureguliuoti svorį norintiems žmonėms rekomenduoja savo gyvenimą šiuo rytietišku prieskoniu gardinti gausiau. Kalėdinis laikotarpis – puikus metas į savo racioną įtraukti ir pamėgti cinamoną. Juo įprasta gardinti kalėdinius sausainius, pyragus, kitus patiekalus. Daugiau cinamono ant šventinio stalo – mažiau galvos skausmo dėl priaugtų papildomų kilogramų po švenčių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų