• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kokius pusryčius rinktis, kad jie būtų ne tik sotūs, bet ir sveiki, suteiktų energijos visai dienai? Sveikatingumo ekspertė Lina Vibrytė su tv3.lt skaitytojais pasidalijo išskirtinėmis pusryčių patiekalų idėjomis ir paaiškino, kodėl vertėtų rinktis būtent šiuos produktus.

3

Kokius pusryčius rinktis, kad jie būtų ne tik sotūs, bet ir sveiki, suteiktų energijos visai dienai? Sveikatingumo ekspertė Lina Vibrytė su tv3.lt skaitytojais pasidalijo išskirtinėmis pusryčių patiekalų idėjomis ir paaiškino, kodėl vertėtų rinktis būtent šiuos produktus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kiekvieną rytą Lina siūlo pradėti stikline šilto vandens, o prie pusryčių stalo sėstis tik po pusvalandžio. Geriausias pirmos dienos pusės valgio pasirinkimas – įvairių grūdų košės: avižinės, ryžių, grikių. Tinkamiausia jas gardinti prieskoniais, aliejumi, augaliniu pienu.

REKLAMA

Košes galima keisti vaisiais, žaliuoju kokteiliu, kiaušiniu su salotomis.

Avižos yra viena vertingiausių grūdinių kultūrų

Jos yra geras daugelio svarbių žmogaus organizmui mineralinių medžiagų ir vitaminų šaltinis. Jos stimuliuoja žarnyno veiklą, gerina medžiagų apykaitą. Avižų košėje gausu baltymų ir ląstelienos. Jos aktyvina protinę veiklą, gerina atmintį, yra puikus antioksidantas. Ji suteikia energijos, todėl puikiai tinka rytmečiui.

REKLAMA
REKLAMA

Košes rekomenduojama keisti vaisiais

Juose yra daug vandens, mažai baltymų ir riebalų. Jie yra labai naudingi žmogaus organizmui. Vaisiuose yra daug angliavandenių, skaidulinių medžiagų ir daugiausiai cukrų. Jie yra svarbus energijos šaltinis, todėl labiausiai tinka valgyti ryte. Vaisiai taip pat yra puikus vitaminų A, C, B, folio rūgšties ir kitų žmogaus organizmui reikalingų medžiagų šaltinis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Putpelių kiaušiniai su salotomis

Putpelių kiaušiniai – tai labai naudingas produktas, baltymų šaltinis, juose daug vitaminų ir mineralų. Gerina atmintį, nervų sistemos darbą, gerina reprodukcinę organizmo funkciją. Manoma, kad turi antibakterinių ir imunitetą stimuliuojančių savybių. Žalios salotos su aliejumi gerina virškinimą ir medžiagų apykaitą, padeda organizmui pasisavinti naudingas maisto medžiagas, reguliuoja skysčių balansą organizme.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų