500 g. veršienos, 500 g. kiaulienos, 200 g. kiaulienos lašinukų, 3 riekelės piene išmirkyto batono, 2 kiaušiniai, 1 svogūnas, 1 morka, 2 šaukštai aliejaus, nubrauktas šaukštas druskos, 1/4 šaukštelio tarkuoto muskato riešuto, 1/2 šaukštelio juodųjų pipirų, 2 šaukštai kapotų petražolių, 1 šaukštas kapotų raudonėlių, 200 g. sūrio su pelėsiais (geriausiai melynuoju).
Paruošimas:
Veršieną, kiaulieną, lašinukus ir batoną sumalti, įmušti kiaušinius. Smulkiai supjaustytą svogūną ir morkos griežinėlius apkepti aliejuje su žiupsneliu druskos ir įmaišyti į faršą. Įberti muskato riešuto, pipirų, petrežolių, raudonėliu ir likusią druską, gerai išminkyti. Iš masės formuoti ritinį, suploti ir viduryje padaryti griovelį. Į jį priberti smulkiai supjaustyto sūrio. Griovelį užtaisyti ir suformuoti zuikį. Skardą patepti aliejumi ir dėti zuikį. Kepti 200 laipsnių orkaitėje ant apatinės lentyno apie 45 min. Patiektigalima ir šiltą ir šaltą.