• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienio vakarą restorano „Fortas“ dvidešimtojo jubiliejaus šventėje lankėsi būrys Lietuvos garsenybių. Ramioje vakarėlio aplinkoje žinomi žmonės ne tik linksminosi, bet ir patys gamino – renginyje jie pristatė mėgstamiausius savo patiekalus ir dalinosi asmeninėmis istorijomis.

39

Ketvirtadienio vakarą restorano „Fortas“ dvidešimtojo jubiliejaus šventėje lankėsi būrys Lietuvos garsenybių. Ramioje vakarėlio aplinkoje žinomi žmonės ne tik linksminosi, bet ir patys gamino – renginyje jie pristatė mėgstamiausius savo patiekalus ir dalinosi asmeninėmis istorijomis.

REKLAMA

Iš visai kitų kraštų įkvėpimo sėmėsi legendinis muzikantas bei garsus architektas Algirdas Kaušpėdas. Jis teigė graikiškas salotas pamilęs dar tada, kai šios nebuvo tokios madingos. Tuo tikslu su bičiuliais 1997 metais surengė pažintinę ekspediciją į Graikiją. Kelionės metu buvo išragautos dešimtys graikiškų salotų versijų ir įgyta patirtis suvesta į vienintelį “Forto” variantą. Atlikėjas pasakoja, jog ištobulintos graikų salotos greitai pagaminamos bei lengvos, tačiau ilgam suteikia energijos, tad pasiūlo nepaprastai malonų variantą pietums.

Grupės „Antis“ lyderį su „Forto“ restoranu sieja ypatingai glaudys ryšys. Būtent jis atsakingas už pirmojo restorano interjero idėją, vėliau pritaikytą ir kitoms „Forto“ lokacijoms. Daugelis lankytojų nustebtų sužinoję, bet iš tiesų iki šiol klientų teigiamai vertinama ir jau ilgus metus mylima aplinka sukurta būtent A. Kaušpėdo vadovaujamos architektūros studijos „Jungtinės Pajėgos”.

REKLAMA
REKLAMA

Maža to, vyras vadinamas dar ir „Forto“ vardo krikštatėviu, mat buvo dalis komandos, sukūrusios esminę tinklo idėją. Pats A. Kaušpėdas pasakoja, jog jam dvidešimtmečio šventė – ypatinga, nes leidžia pasidžiaugti praeityje padarytais darbais ir tuo, kaip jie per ilgus metus išaugo.

REKLAMA

Pats A. Kaušpėdas pasakoja, jog jam dvidešimtmečio šventė – ypatinga, nes leidžia pasidžiaugti praeityje padarytais darbais ir tuo, kaip jie per ilgus metus išaugo.

Iš visai kitokių patirčių įkvėpimo sėmėsi nuolatinis keliauninkas, žurnalistas, režisierius ir visų galų meistras Vytaras Radzevičius. Gamindamas savo pamėgtą imbierinę vištienos sriubą vyras pasakojo, jog ši jam primena keliones į tolimus kraštus.

REKLAMA
REKLAMA

Imbierinė vištienos sriuba itin populiari Kinijoje, kurioje viešėdamas V. Radzevičius teigia itin pamėgęs vietinį maistą. O grįžęs į Lietuvą mėgsta skanauti patiekalus, kurie geriausiai pagauna lankytų šalių virtuvės skonius. Jo mėgstamų patiekalų kolekcijoje – ir Azijos, ir Afrikos, ir Pietų Amerikos patiekalai.

Tačiau keliauninkas teigė retai kur randantis tikrai kokybišką imbierinę vištienos sriubą, tad radęs niekada nepraleidžia progos paskanauti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šventėje be A. Kaušpėdo dalyvavo ir kitų muzikos verslo atstovų – Neringos Zeleniūtės ir Martyno Tylos – pora. Puikiai atrodantys sutuoktiniai juokėsi, jog pirmąkart atskleidžia savo sveiko gyvenimo būdo paslaptį, o juk ši – itin paprasta.

Kiekvieną dieną N. Zeleniūtė teigia pati išgerianti, ir dar vyrui primenanti apie trintą vaisių kokteilį. Garsus atlikėjų ir grupių vadybininkas M. Tyla savo rankomis ruošdamas gėrimą aiškino, jog šiuolaikiniam žmogui jis pasiūlo itin greitą ir skanų būdą gauti vitaminų bombą.

REKLAMA

Su muzikantais dirbanti N. Zeleniūtė pastaraisiais metais jau spėjo tapti mados ikona. Spaudoje nuolat aptarinėjamas jos stilius, tačiau pati moteris savo tūkstančius gerbėjų turinčioje „Instagram“ paskyroje dažniau dalinasi būtent sveiko maisto nuotraukomis.

Besirūpinantys tobula figūra, anot N. Zeleniūtės, turėtų valgyti daug vaisių ir daržovių, o jei ne visada tam randa laiko – kasdien išgerti po trintų vaisių kokteilį.

REKLAMA

Dvidešimtąjį gimtadienį švenčiantis „Fortas“ vakarėlio metu ne tik supažindino savo darbuotojus su garsenybėmis, bet ir apdovanojo buvusius ir esamus ilgamečius restorano darbuotojus. Vakaro metu restoranų vadovai džiaugėsi, jog turi darbuotojų, kurie kartu su įmone žengia visus 20 metų.

„Esame socialiai atsakingas kasdienis restoranas. Mums svarbiausia – atsakingai pagamintas kokybiškas ir šviežias maistas, todėl nenaudojame jokių sintetinių pakaitalų ar jų mišinių, skonio stipriklių, maisto dažiklių ir genetiškai modifikuotų produktų“, - pasakoja, restorano vyriausias virėjas Arūnas Stoškus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų