Pagaminus kilo mintis, jog vienas tinka moteriškam skoniui, o kitas labiau vyriškesnis, sodresnis ir gerokai aštresnis.
Reikės:
2 × 150 gr. jautienos maltinių mėsainiams, 2 bandelių mėsainiams su sezamo sėklomis, salotų lapų, marinuoto agurko, sūrio (čederio), aliejaus kepimui
padažui:
Jai - trintų bruknių (šaldytų), jam - „adžikos“padažo.
Gaminimo eiga:
Bandeles, perpjautas pusiau, trumpai pakepiau aliejumi supurkštoje keptuvėje. Jautienos maltinius pakepiau gerai įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus. Pagardinau druska ir pipirais. Maltinius kepiau po 1.5 - 2 min. iš abiejų pusių. Baigiant kepti uždėjau sūrio.
Mėsainis jai:
Vienos bandelės pusę sutepiau trintomis bruknėmis, uždėjau salotų lapą, maltinį su sūriu, marinuotą agurką ir ant viršaus kitą bandelės pusę. Mėsainį sutvirtinau smeigtuku.
Mėsainis jam:
Visa eiga tokia pati kaip ir mėsainio jai, tik bandelę sutepiau kitu padažu.
Pagaminama laabai greit ir gavosi laabai skaniai.
Recepto šaltinis: Gamink su Audrone.