• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Technologija atimanti žadą ir verčianti varvinti seilę. Barselonoje jau galima paragauti 3D spausdintuvu pagaminto veganiško kepsnio. Jo kūrėjai sako, kad net mėsos mėgėjai ne iš karto supranta, jog valgo nemėsišką patiekalą.

Technologija atimanti žadą ir verčianti varvinti seilę. Barselonoje jau galima paragauti 3D spausdintuvu pagaminto veganiško kepsnio. Jo kūrėjai sako, kad net mėsos mėgėjai ne iš karto supranta, jog valgo nemėsišką patiekalą.

REKLAMA

Maisto spausdinimo technologija – ne fantazija, o realybė. Ir ji – prieš jūsų akis. Barselonoje bioinžinerijos doktorantas iš Italijos įkūrė startuolį „Novameat“ ir stebina pasaulį štai taip spausdinamais didkepsniais. Tiesa, vargu, ar juos tikrai galima taip vadinti, nes tokiu maistu gali gardžiuotis ir veganai.

„Naudojame novatorišką augalinę kompoziciją iš žirnių ir ryžių baltymų ekstraktų, taip pat rapsų riebalų ir dumblių pluoštų“, – sako Novameat“ įkūrėjas Guiseppe Scionti.

Šių „kepsnių“ kūrėjas sako, kad jų skonis kaip tikros jautienos, o ir kepsnio formą gali atspausdinti kokią tik nori. Be to, anot startuolio įkūrėjo, jo išradimas gali pagelbėti kovojant su klimato kaita. Juk tai – pakaitalas mėsai, o gyvulininkystė labai prisideda prie šiltnamio efekto.

REKLAMA
REKLAMA

„Žmonių populiacija auga. 2050-aisiais mūsų bus apie 10 milijardų, tas mėsos suvartojimas taip pat augs. Dėl to mums jau dabar reikia galvoti apie alternatyvas mėsai“, – pasakoja G. Scionti.

Atspausdinti kepsnį tetruka vos 20 minučių, o kilogramo tokios mėsą imituojančios žaliavos kaina apie 20 eurų, kuri išaugus gamybos kiekiams mažėtų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų