• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bulvės išties Lietuvoje gali būti vadinamos nacionalinėmis daržovėmis, bet visi turi jų savo pagaminimo būdą! Bulvių košės, skrudintos, troškintos arba keptos.

Bulvės išties Lietuvoje gali būti vadinamos nacionalinėmis daržovėmis, bet visi turi jų savo pagaminimo būdą! Bulvių košės, skrudintos, troškintos arba keptos.

REKLAMA

O ar kada nors bandėte iškepti bulves rankovėje, įdėjusios į orkaitę? Rekomenduojame naują receptą, kuris paįvairins dienos meniu!

Reikės:

kilogramo bulvių, 3-4 skiltelių česnako, 3 šaukštų aliejaus, juodųjų pipirų, druskos. bulvės: 

Pirmiausia nuplauname ir išvalome bulves. Supjaustome dideles bulves į ketvirčius. Jeigu turite namie šviežių bulvyčių, galite kepti ir su žievele.

Tuomet perspaudžiame česnaką per spaustuvą arba labai smulkiai supjaustome.

Tada įdedame į dubenį bulves, česnakus, aliejų bei prieskonius. Viską gerai permaišome. Paruošiame rankovę ir sudedame į ją bulves.

Po to padedame rankovę su visomis bulvėmis ant kepimo skardos. Kepame iki 180-200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40-60 minučių. Skanaujame!

Pastebėjimas: Labai džiugu, kad rankovėje kepti bulves paprasčiau, po jos orkaitėje nėra purslų ir įvarių riebalų dėmių. Maisto tampa tikras malonumas, nes nereikia valyti orkaitės! O ir pavyksta itin skanus patiekalas!

Šaltinis: https://worldrecipes.eu/lt/

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų