Anthony Bourdainas gimė 1956 m. Niujorke prancūzų kilmės amerikiečio šeimoje. Baigė garsųjį Amerikos kulinarijos institutą. Tačiau tikriausiai ne vien dėl to šiandien jis yra skambiai tituluojamas šefų šefu, o jo namai – plačiai žinomas Niujorko restoranas „Les Halles“.
Po 25-erių palaidūniško gyvenimo metų, per kuriuos sunkiai, bet kantriai kopė į šefystę, Anthony Bourdainas nutaria atskleisti visas kortas ir papasakoti pačią tikriausią kulinarijos nusikaltėlio istoriją. O prasidėjo ji tada, kai mažame žvejų kaimelyje Prancūzijoje Anthony suvalgė pirmąją austrę...
Vėliau jo laukė profesionaliai ruošiamo maisto tikrieji džiaugsmai ir nusivylimai, nepralenkiamos virtuvės piratų įgulos, ištikimi ir vienadieniai bendražygiai. Autorius atskleidžia visas tamsiąsias restorano užkulisių kertes, bet nepamiršta ir palaimingų jame praleisto gyvenimo akimirkų. Knygoje nerasite receptų, bet tikrai sužinosite, kaip ruošti maistą taip, kaip ruošia profai, ir ko galbūt trūksta jūsų virtuvėje...
Ši tarantiniška, virtuoziška, šmaikšti profesionalo knyga, neturinti jokių tabu, skiriama visiems gero skonio adeptams ir profesionalams. Tikrai garantuojame, kad jus pagaus įkvėpimas, o jeigu ir ne – iš koto verčiančių istorijų čia į valias. Lietuviškąjį knygos įvadą parašė restoratorius Kristupas Baublys.
Anthony Bourdain Virtuvė slaptai: kulinarijos nusikaltėlio nuotykiai
(biografija, 2009, minkštais viršeliais)
Iš anglų kalbos vertė Viktoras Bachmetjevas