• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Alma MOSTEIKAITĖ

Vilniaus bendrovė „Rivona“ Alytaus pieninės padalinyje atidarė naujai įrengtą ledų gamybos cechą. Jame pagaminti keturių pavadinimų ledai jau tiekiami į vietinę rinką. Šią savaitę turi būti pradėti gaminti dar dviejų pavadinimų ledai. Šįmet naujajame ceche numatoma iki dešimties pavadinimų ledų gamyba. Bankrutavusios Alytaus pieninės patalpas beveik prieš dešimtmetį įsigijusi Vilniaus bendrovė „Rivona“, valdanti ir „Norfos“ prekybos tinklą, jas panaudojo pagal paskirtį – atidarė savo pieninę. Šiuo metu čia gaminami apie 50 pavadinimų pieno produktai. Daugiausia – pienas, kefyras, sviestas, varškė, jogurtai, išsiskiriantys „Piemenėlio“ pavadinimu. Dabar vietoj bankrutavusios pieninės buvusių mechaninių dirbtuvių ir skalbyklos pradėjo veikti naujas ledų gamybos cechas. Kaip sakė „Rivonos“ Alytaus pieninės padalinio vadovas Valius Packevičius, į cecho įrangą investuota per pustrečio milijono litų. Tiek atsiėjo pati gamybos linija, šaldymo įrenginiai, pastatų atnaujinimas. Ceche jau pagaminti keturių pavadinimų ledai – pieniški vaniliniai, kakaviniai ir karameliniai vafliniuose puodeliuose bei braškių skonio saldžiame vafliniame ragelyje. Alytaus pieninės naujos produkcijos galima aptikti vietinėje rinkoje. Daugiausia – „Norfos“ prekybos tinklo parduotuvėse. Šią savaitę turi būti pradėti gaminti dar dviejų pavadinimų ledai – vaniliniai ant pagaliuko ir vaniliniai saldžiame vafliniame ragelyje. Šįmet naujajame ceche numatoma pagaminti iki dešimties pavadinimų ledų. Ledų ceche dirba 18 žmonių. Iš viso „Rivonos“ Alytaus pieninės padalinyje yra 80 darbuotojų. Šio padalinio produkcijos daugiausia lieka Lietuvos rinkoje, didžioji dalis – „Norfos“ prekybos tinkle. Eksportuojamas penkių rūšių pienas, kefyras ir jogurtai į Latviją bei sviestas į vakarų Europą. Pirmąjį šių metų ketvirtį apyvarta Alytaus pieninės padalinyje buvo daugiau kaip už 11 mln. litų. Pernai tuo pačiu laikotarpiu – beveik už 10 mln. litų. Bankrutavusios Alytaus pieninės patalpose beveik prieš trejus metus ėmė veikti konservuotų daržovių, džemų, sriubų ir padažų gamybos cechas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų