Kadangi tai natūraliai saldus mažo kaloringumo produktas, jis mažina poreikį kaloringiems saldumynams. Jame ne tik nėra cholesterolio, bet jis taip pat padeda organizmui sumažinti cholesterolio įsisavinimą.
Karobas reguliuoja žarnyno veiklą: jame yra daug netirpios ląstelienos. Jis vertingas dėl didelio kompleksinių angliavandenių lygio, vitaminų A, B1, B2, B3 ir mineralinių medžiagų: kalcio, fosforo, kalio, magnio, geležies, mangano, bario, vario, nikelio, turi antioksidacinių savybių.
Tad visiems, kurie negali gyventi be šokolado ir kakavos, tačiau laikosi autoimuninės mitybos, negali valgyti kakavos dėl alergijos ar netoleravimo ar suvalgoma per daug saldumynų, rekomenduojama pabandyto karobo miltelius, pasigaminti šokolado namuose.
Šaltinis: Emilija Miliauskė, tinklaraštis Kuras kūnui