„Druska yra vienas dažniausių mikroelementų ir mineralų, kuriuos sutinkame kasdieniniame maiste ir ji mums reikalinga dėl daugelio faktorių. Pastovios kraujo homeostazės palaikymo, imuninės sistemos veiklos gerinimo ir druskos poreikis per dieną sudaro nuo 5-6 gramų sveikam žmogui, o sportuojančiam gali būti šiek tiek didesnis“, – teigė sveikos gyvensenos specialistas.
Tiesa, anot jo, būtina kontroliuoti druskos kiekį. Taip pat pavojinga, kai žmogus vienu metu vartoja didelį cukraus ir druskos kiekį. Su saiku vartojama druska ne tik pagardina maistą, bet ir palaiko organizmo šarmų-rūgščių balansą.
„Tenka girdėti apie druskos trūkumą, jeigu žmogus bėgioja, intensyviai sportuoja ir kai kurie iš mūsų turi baltas dėmes, kurios atsiranda nuo prakaito. Tuo atveju tai simbolizuoja, jog tai yra mineralų išstūmimas ir gali trūkti paprasčiausio natrio, kuris reikalingas mūsų raumenims“, – tikins laidos pašnekovas.
Lygindamas įvairias druskos rūšis pranašumą A. Sujeta teikia joduotai druskai, kuri anot jo, gali būti laikoma sveikiausia.
Visą reportažą žiūrėkite: