- indelio žemės riešutų sviesto [350g stiklainiukas]
- 200ml cukraus sirupo
- mėgstantiems labai saldžiai – kelių šaukštų cukraus
- dribsnių (naudojau ryžių/kviečių dribsnius 375 g) – pusės pakelio, gal kiek daugiau
- šokolado glajui – 2 plytelių po 100 g
Procesas:
REKLAMA
REKLAMA
Dribsnius sutrinam. Į puodą prie kurio maistas nemėgsta pridegti supilam sirupą, dedam žemės riešutų sviestą, cukrų. Pakaitinam ant nestiprios ugnies, vis pamaišom.
REKLAMA
Kai viskas ištirpsta iki vientisos masės, suberiam smulkintus dribsnius. Išmaišom. Viską pilam į formą (irgi geriau į tokią nelimpančią – lengviau bus viską išimti vėliau). Geriau jei forma nelabai aukšta. Maniškė tokia nebuvo, bet dėl to nukentėjo tik saldainių išvaizda.
Šokoladą ištirpdom ir užpilam ant paruoštos masės. Išlyginam paviršių. Padedam šaltai keletui valandų (laikiau per naktį). Tada supjaustom norimo dydžio gabaliukais ir skanaujam.
Skanaus!
REKLAMA