Tiesa, Audronė teigia, kad gaminti koldūnų reikėtų daugiau, nes juos puikiai tinka užsišaldyti.
Tešlai reikės: 3 stiklinių miltų, 1 stiklinės karšto vandens, 3 v. š. aliejaus.
Įdarui reikės: pusės malto kiaulienos faršo (gali būti bet koks kitas), 1 kiaušinio, smulkiai pjaustyto svogūno, maltų juodųjų pipirų, mėsos prieskonių, druskos.
Miltus sumaišiau su vandeniu, aliejumi ir gerai išminkiau. Viskas. Tešla koldūnams gaminti paruošta. Iškočiojau plonus lakštus, su forma pridariau koldūnų (taip, kaip parodyta nuotraukoje).
Į puodą su verdančiu vandeniu ir druska sudėjau koldūnus ir jiems iškilus į paviršių viriau 8-10 minučių. Patiekiau su sviesto ir grietinės padažu bei spirgučiais.
Audronė sako, kad koldūnus gaminti galima pačių įvairiausių formų ir su skirtingais įdarais - bulvių, varškės ir pan.
Skanaus!