Užregistruoti ir keli apsinuodijimo maistu atvejai, kai buvo pasivaišinta internetu užsakytu namuose pagamintu tortu ar į įstaigas pristatomais pietumis.
Anot VMVT, vartotojai turėtų žinoti, kad buitinėje virtuvėje nėra galimybių užtikrinti higienos sąlygas, tinkamas žaliavų ir produktų laikymo sąlygas, kadangi viskas dažniausiai gaminama ant vieno ir to paties stalo, saugoma tame pačiame šaldytuve, kur termiškai neapdorotos, nedezinfekuotos žaliavos gali užteršti jau pagamintus produktus.
VMVT skaičiavimu, 2012 metais per 40 proc. visų apsinuodijimo maistu protrūkių kilo dėl iš namų atsineštų tortų, rūkytų žuvų gaminių ir kitų "naminių" maisto produktų.
Praėjusią savaitę Vilniuje VMVT tyrė atvejį, kai internetu užsisakius maskarponės sūrio tortą ir jogurtinį juodo šokolado tortą šiais saldumynais apsinuodijo 3 vaikai, kurie buvo paguldyti į ligoninę. Atlikus tyrimą paaiškėjo, kad tortus kepęs asmuo tai darė nelegaliai.
VMVT informuoja, kad gaminti patiekalus, kepti tortus, pardavinėti maisto produktus galima tik turint maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimą, kurį pagal įmonių veiklos vietą išduoda teritoriniai VMVT skyriai.