Naminę pastą paruošti nėra sudėtinga, o ragauti labai skanu. Puikus padažas pagardina kiekvieną kąsnelį. Patiekalas, kuris tikrai taps pamėgtu šeimos pietų metu.
Naminė pasta pagal Gian Luca su kaimišku padažu
Pastai gaminti reikės:
350 g. speltos miltų; 150 g. pilno grūdo speltos miltų; 6 kiaušinių
Padažui reikės:
2 saujų smidrų; 1 poro; 1 geltonosios paprikas; 4 kaimiškų dešrelių; 200 ml baltojo vyno; alyvuogių aliejaus; druskos; pipirų
Pirmiausiai paruošiame pastos tešlą - į dubenį beriame miltus, viduryje padarome duobutę į kurią mušame kiaušinius. Viską gerai išmaišome ir išminkome tešlą. Apvyniojame maistine plėvele ir paliekame pastovėti 15 minučių. Per tą laiką pagaminame padažą.
Į įkaitintą keptuvę pilame šlakelį alyvuogių aliejaus. Įkaitus, beriame porus. Gerai apkepiname ir dedame kaimiškų dešrelių mėsą, patroškiname. Susmulkiname smidrus ir beriame kartu į keptuvę. Apkepiname ir beriame smulkiai pjaustytą geltonąją papriką, pagardiname druska ir pipirais.
Ant miltuoto paviršiaus gerai iškočiojame tešlą. Pasiekus norimą storumą, sulankstome tešlos lakštą ir supjaustome. Pastą verdame 2 minutes pasūdytame vandenyje, išvirus sumaišome su paruoštu mėsos padažu.