Šie maži skanūs keksiukai tiks ir gimtadieniui, ir piknikui, ir paprastai dienai, kai už lango pliaupia lietus...
Jums reikės
2 vnt. bananų
500 g miltų
1 šaukšteliai kepimo miltelių
180 g sviesto "Smetoniškas"
100 g cukraus
3 vnt. kiaušiniai
200 ml grietinėlės
100 ml pieno
2 pak. balto "Princas" šokolado
20 g cukraus pudros
1 šaukšteliai vanilinio cukraus
Paruošimas
Pirmiausiai viename dubeny sumaišome miltus ir kepimo miltelius.
Po to, į puodą su vandeniu įdedame kitą dubenėlį, į kurį sulaužome šokolado gabalėlius ir išlydome.
Tada ištirpdome sviestą, kurį kitame dubeny išsukame su cukrumi, vanilinį cukrų, įmušame kiaušinius, pilame grietinėlę ir pieną į tą pačią sviesto masę (jokiu būdu ne į miltų) bei lydytą šokoladą ir gerai viską išsukame, kad neliktų šokolado likučių. Tada supjaustome labai nedideliais kubeliais bananus (jokiu būdu jų netriname, nes pati pirmą kartą kepdama sutryniau, tai jokio skonio neliko) ir juos taip pat pilame į sviesto mišinį.
Galų gale po truputį pilame miltus su kepimo milteliais ir maišome, kad neliktų gumulėlių. Miltų galite pilti ir daugiau, pati nežinau tikslaus kiekio, nes vis skirtingai darydama, kitą kiekį miltų pilu. Bet vieną pasakyti galiu, tešla turi, pakabinus šaukštu, labai iš lėto ir sunkiai kristi, bet aišku, per daug miltų nepridėkit, nes tada taps neįkandami. Todėl orientuokitės į 400-500 g.
Na, o galų gale įkaitiname orkaitę (180 laipsnių), o kol jis kais, supilame tešlą į formeles. Kepame apie 30-40 min., kol keksiukų viršūnėlės susprogs kaio ugnikalnio "kateriai".
Iškepusius atvėsinti, nes kartši neskanu. Skaniausia patiekti su stikline pieno (taip vaikai gaus kalcio ir pasmaguriaus Muffinais) arba vaniliniais ledais, tik su jais nepatariu, nes skaičiau, kad karštas su šaltu- gadina dantis. Rekomenduočiau ledus tik tuo atveju, jei keksiukus, kaip minėjau, atvėsinsti.
SKANAUS!