• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ši rugsėjo 1-oji gali tapti istorine diena, kai Lietuvos vaikai mokyklose pradės maitintis itin sveikai. Ar vaikai vietoj traškučių pradės graužti morkas, parodys laikas, o juos maitinančios įmonės šiuo metu su užsidegimu dėlioja sveikesnių patiekalų savikainos dėlionę, rašo „Verslo žinios“.

REKLAMA
REKLAMA

Stambieji vaikų maitintojai dėsto, kad sėkmingai prisitaiko prie naujų reikalavimų, smulkieji neslepia, jog problemų kyla, o kai kurie rekomenduojami patiekalai kelia ir šypsnį.

REKLAMA

Vilija Pikūnienė, vienos sostinės studentus maitinančios valgyklos vadovė, sako, kad „studentas - tai tas klientas, kuris neturi pinigų, bet nori daug, pigiai, greitai ir skaniai pavalgyti. Pildant tokį pageidavimą, tarkime, vien iš ekologiškų produktų, nuostoliai garantuoti".

Tatjana Lukošienė, Vilniaus rajono Nemenčinės mokyklos vaikus maitinančios bendrovės „Laikas valgyti" vadovė, pasakoja, kad „kai dirbi tik vienoje mokykloje, o dar jei esi pats iš to miestelio, dėl pinigų savo reputacijos neaukosi. Maitini juk savo, draugų ir kaimynų vaikus".

Anot jos, ekologiškų daržovių kaimuose valgyklos pirktų iš vietinių ūkių ar darbuotojai patys augintų, tačiau tokią iniciatyvą žlugdo biurokratija. Juk net jei norėtų valgyklos vadovė iš savo daržo į valgyklą atsinešti krapų, jai pirmiausia tektų registruoti ūkį, išrašyti įvairių dokumentų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų