• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Orkaitėje ruošiamos šakninės daržovės, iš atsakinguose ūkiuose užaugintų sodo ar daržo gėrybių gaminami glotnučiai, virtuvėje gimstantys paprasti, bet sveikatai naudingų patiekalų receptai – tai yra modelio bei maisto tinklaraštininkės Julijos Steponavičiūtės kasdienybė šaltuoju metų sezonu.

4

Orkaitėje ruošiamos šakninės daržovės, iš atsakinguose ūkiuose užaugintų sodo ar daržo gėrybių gaminami glotnučiai, virtuvėje gimstantys paprasti, bet sveikatai naudingų patiekalų receptai – tai yra modelio bei maisto tinklaraštininkės Julijos Steponavičiūtės kasdienybė šaltuoju metų sezonu.

REKLAMA

Žinoma pašnekovė patikino – be viso to ji vis daugiau dėmesio skiria ir intuityviai mitybai, rašoma pranešime spaudai.

„Ar įmanoma išgirsti organizmą? Manau, taip. Tik svarbu atidumas, nes tai, ko iš tiesų norime, galime nesunkiai sumaišyti su tuo, ko nori mūsų akys. Jei trokštame dar vieno puodelio kavos, gal tiesiog esame ištroškę ir galime būti patenkinti tiesiog atsigėrę vandens?“, – su šypsena pastebėjo J. Steponavičiūtė.

Jai maiste svarbus paprastumas ir natūralumas. Ruduo ir žiema J. Steponavičiūtei yra būtent tas laikas, kai ji geria uogų, vaisių ar daržovių kokteilius. Daugelį produktų ji pasiruošia vasarą, o jų atsargas saugo šaldiklyje. Vienas žinomo modelio mėgstamiausių kokteilių yra gaminamas iš moliūgo tyrės, cinamono, ciberžolės, šaldyto banano bei augalinio pieno.

REKLAMA
REKLAMA

Antrasis, kuriuo dažniau lepinasi šiltuoju metų sezonu, ruošiamas iš kivių, špinatų, mačos arbatos.

„Jis stipriai tonizuoja“, – sakė J. Steponavičiūtė.

Tam, kad reikėtų kuo mažiau laiko sugaišti ruošiant sveikuosius užkandžius, sriubas ar košes, ji jau kurį laiką į pagalbą pasitelkia išmanųjį įrenginį – lietuvių sukurtą maisto trintuvą „Millo“.

REKLAMA

„Iš pradžių buvo smalsu, ką tokio ypatingo išrado lietuviai, apie savo gaminį privertę kalbėti pasaulį. Tik išbandžiusi supratau, kad žmones sužavėjo ne tik dizainas, bet ir galimybė jį pasiimti kartu į darbą, kelionę ar žygį“, – įspūdžiais pasidalino J. Steponavičiūtė.

Kasdien mergina suvalgo vieną šiltą patiekalą. Neretai tai – troškinys ar orkaitėje ruoštos šakninės daržovės.

„Kai gaminu moliūgą, visuomet lieka tyrės, kurią vėliau panaudoju gamindama tirštus kokteilius. Dažnai jos netgi turiu užšaldžiusi“, – pasakojo pašnekovė.

Jai sveikatinimasis – visa tai, kas susiję su gera žmogaus savijauta. Tai ir fizinė, ir emocinė būsena bei santykis su aplinkiniais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų