• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė sako, lietuviški zrazai - puikus pasirinkimas. Ji juos pamena iš vaikystės, nes be jų neapsieidavo nė viena šventė. 

11

Tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė sako, lietuviški zrazai - puikus pasirinkimas. Ji juos pamena iš vaikystės, nes be jų neapsieidavo nė viena šventė. 

REKLAMA

Tiesa, ji išdavė ir močiutės paslaptį - kad zrazai būtų tokie gardūs, kad norėtųsi vėl ir vėl, į juos reikia įdėti kmynų. 

Jums reikės:

700 gr. maltos mėsos ( naudojau kalakutieną), 1 saujos džiuvėsėlių, 1 kiaušinio, 1 svogūno, druskos, pipirų.

Įdarui:

2 morkos, 2 svogūnai, aliejaus kepimui, 1 šaukštelis kmynų.

Padažas:

500 ml. vištienos sultinio, 200 ml. grietinėlės, žiūpsnelio raudonėlio, druskos, pipirų.

Svogūną susmulkinkite labai mažais gabaliukais arba sutarkuokite. Dėkite į maltą mėsą svogūnus, berkite džiuvėsėlius, muškite kiaušinį, berkite druską bei pipirus ir gerai išmaišykite.

Įdarui morkas sutarkuokite, o svogūnus susmulkinkite. Apkepinkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi. Suberkite kmynus ir gerai išmaišykite. Atvėsinkite.

REKLAMA
REKLAMA

Iš maltos mėsos darykite delno dydžio blyną, dėkite po šaukštą įdaro ir gražiai sulipdykite pailgą kotletą.

Zrazus kepkite keptuvėje ant nedidelės liepsnos, kol gražiai apkeps.

Dėkite į puodą, užpilkite vištienos sultiniu ir pavirkite 15 min. tada supilkite grietinėlę ir dar pavirkite 10 min. Suberkite raudonėlį, druską ir pipirus, išmaišykite ir išjunkite viryklę.

Labai skanu su bulvių koše, bet mes valgėme su daržovių salotomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų