• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dažnai namuose besisukiojančios šeimininkės skundžiasi atsibodusiu lakstymu po parduotuves, maisto gaminimu ir storėjančiu liemeniu. Jos dažnai ragauja maistą gamindamos, vėliau kartu valgo, o dar vėliau ir pabaigia vaikų paliktus likučius. Norėdama kontroliuoti savo svorį, privalote nepamiršti šių taisyklių:

REKLAMA
REKLAMA

• Niekada nevalgykite kitų namiškių palikto maisto.

• Atminkite, kad jau ragaudama papildėte organizmą nemažu kalorijų kiekiu. Profesionalai virėjai, paragavę maisto, kąsnelio nepraryja, o išspjauna ir išskalauja burną vandeniu. Patariama pasinaudoti jų metodu.

REKLAMA

• Jei esate visą dieną namuose, o namiškiai dirba ir intensyviai mokosi, įsidėmėkite, kad jiems reikia kaloringesnio maisto. Jums turi užtekti kur kas mažesnio kiekio. Tokią iš pirmo žvilgsnio nesuderinamą problemą galima pabandyti išspręsti dviem būdais. Pirmas – tegul visa šeima ima maitintis dietiniu maistu. Antras – kentėkite viena ir kruopščiai skaičiuokite visus kąsnelius ir užkandžius. Skamba visai nedžiugiai, tačiau ilgainiui tai taps įpročiu.

REKLAMA
REKLAMA

• Perkant maistą namiškiams, teks pirkti atskirai ir sau. Dietos tampa bevertės, kai žmogus ima maitintis nemėgstamu maistu. Tačiau kiekvienas gali sugalvoti  vieną ar du patinkamus dietinius patiekalus. Valgyti atskirai nuo namiškių gana sudėtinga, o kartu pietaujant jums teks riboti suvalgomo maisto kiekį arba rinktis mažiau kaloringų produktų. Pirmuoju atveju jūsų lėkštė turi būti mažesnė nei kitų, antruoju – valgykite tik vieną patiekalą. Dar geriau, jei imsite derinti produktus ir šiais principais vadovausitės gamindama maistą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

• Jeigu jums sunku laikytis maisto produktų derinimo teorijos, tai galite imtis kitų priemonių. Sėkmingai galite vadovautis kalorijų  skaičiavimo, Montinjako ar Atkinso teorijomis. Atsisakykite tik trumpalaikių ir staigių dietų, nes jums reikia pasirinkti tokį gyvenimo būdą ir tokią dietą, kuris padėtų išsaugoti figūrą visam gyvenimui.

REKLAMA

• Tarp valgymų turi būti ne mažesnė nei 2 valandų pertrauka. Optimaliausia – 3 valandos. Tarpas tarp vakarienės ir pusryčių – ne mažesnis nei 12 valandų. Jei valgėte 18 valandą, pusryčiauti galite 8 ryto. Naktį valosi kraujas ir normalizuojasi medžiagų apykaita. Jei labai sunku vakare nieko nevalgyti, nukelkite į vėlesnį laiką pusryčius.

• Naudokitės tais privalumais, kuriuos suteikia buvimas namie. Jums juk nereikia kas rytą eiti į darbą, o namų virtuvėje esate vienvaldė lyderė. Todėl net jei biudžetas labai menkas, turite begalę galimybių sugalvoti sveiko ir dietinio maisto valgiaraštį.

Teksto Autorė Raimonda M.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų