Reikės: 1 kg bulvių; 1 kiaušinio trynio; bulvių krakmolo; 1/3 arb. š. druskos.
Padažui: 150 g rūkytos šoninės; 1 vidutinio dydžio svogūno; druskos, juodųjų pipirų.
Gaminimas:
Bulves nulupame, supjaustome į keletą didesnių gabalėlių, išverdame, nupilame vandenį ir paliekame visiškai atvėsti.
Padažas – šoninę susmulkiname, svogūną nulupame, susmulkiname. Viską sudedame į keptuvę ir kepiname, kol svogūnas suminkštėja, o šoninė apskrunda. Atidedame į šalį.
Atvėsusias bulves sutriname bulvių trintuvu.
Bulves dubenyje sulyginame, padaliname į 4 dalis, išimame ¼ bulvių masės (jei bulvės nelabai krakmolingos, galite išimti šiek tiek daugiau bulvių), likusią tuščią dalį dubenyje užpildome bulvių krakmolu. Sudedame druską, kiaušinio trynį, išimtą bulvių dalį ir viską gerai išmaišome.
Iš bulvių masės formuojame nedidelius rutuliukus (maždaug graikinio riešuto dydžio), juose įspaudžiame duobutę ir sudedame ant miltais apibarstytos lėkštės ar pjaustymo lentelės.
Dideliame puode užkaičiame vandenį ant vidutinės stipresnės ugnies, įberiame šiek tiek druskos, sudedame bandeles ir verdame, kol šios iškyla į paviršių. Verdame dar 1-2 minutes. Išvirusias bandeles sudedame į dubenėlį, pagardiname padažu ir valgome!
Šaltinis: Lithuanian in the USA