Prieš pusantrų metų su mylimąja Ineta Stasiulyte susilaukęs dukrelės Frėjos, vyras atvirauja, jog karantino laikotarpis su vaiku kelia iššūkių, tad tenka ne tik prisigalvoti įvairios bendros veiklos visai šeimai, bet ir lepinti namiškius savo kulinariniais šedevrais.
Šį šeštadienį TV3 žiūrovus žadins ir kartu rytą pradėti kvies kulinarinių pokalbių laida „Virtuvės istorijos“. Dėl susiklosčiusios padėties šalyje, siekiant laikytis visų saugumo reikalavimų, projektą kurianti prodiuserinė kompanija „TV Topas“ pakoregavo laidos konceptą ir joje į azartišką dvikovą, dėl geresnio kulinaro vardo, stoja ne žinomi žmonės, o laidos vedėjai, šefai Ilona Juciūtė-Čibirkienė ir Dilanas Dampella Gamage. Nuspręsti, kuris iš jų geresnis kulinaras tenka kviestinei žvaigždei, kuri, iš savo namų, įvertinusi abu patiekalus, išrinks skanesnį.
Gamtos apsuptyje, du dešimtmečius skaičiuojančiame pramogų ir poilsio centre „Belmontas“ įkurtoje studijoje laidos vedėjai šį šeštadienį gamins du gardžius patiekalus. Ilona į kovą trauks visus ginklus ir pasitelkus savo stipriąją pusę – desertus – ruoš rankų darbo triufelius iš klasikinių „Gaidelis“ sausainių, o Dilanas, norėdamas nustebinti dar neragautais skoniais, gamins vietnamietiškus suktinukus. Įvertinti šefų kulinarinius sugebėjimus ir išrinkti, kuris patiekalas gardesnis, teks šokėjui Deividui Meškauskui, kuriam juos į namus, tiesiai iš laidos studijos, pristatytas minėto restorano maisto į namus pristatymo komanda.
Visoje šalyje įvestas karantinas sukėlė nemenkų sunkumų pramogų pasaulio atstovams, mat teko atšaukti ilgai planuotus renginius, pasirodymus, koncertus. Užsidaryti kuriam laikui teko ir Deivido Meškausko vardo šokių studijai, tad žinomas šokėjas šiuo metu daug daugiau laiko praleidžia namuose kartu su mylimąja, aktore Ineta Stasiulyte bei dukrele Frėja.
„Mes, kaip ir visi kiti, karantino laikotarpiu leidžiame laiką namuose. Į viešumą stengiamės eiti kaip įmanoma rečiau, daugiau skiriame dėmesio vienas kitam šeimoje. Taip pat atliekame ir tam tikrus nepadarytus ar užmirštus ūkio, buities darbus, kurių anksčiau nespėdavome padaryti“, – laidoje pasakos Deividas.
Karantinas sužadino ne tik Deivido kūrybiškumą planuojant bendrus užsiėmimus ir žaidimus su namiškiais, bet ir didelę aistrą kulinarijai. Tiesa, maistą jis labiausiai mėgsta ruošti kepsninėje ir save gali vadini tikru grilio meistru, kuris šeimą patiekalais lepina net kelis kartus per savaitę.
„Aš Inetai visada sakiau, kad pamirštų tą orkaitę, nes kepsninėje gimsta tikri kulinariniai stebuklai. Tikras mano favoritas – keramikinis „Kamado Bono“ grilis. Jeigu anksčiau jį kurdavau kas trečią dieną, tai dabar, karantino metu, galima sakyti, kad jo nekuriu kas trečią dieną“, – laidoje pasakos Deividas.
Su griliu Deividas ne tik kuria kulinarinius stebuklus, bet net ir šoka. Savo šokių studijos socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje jis pasidalino juokingu vaizdo įrašu, kuriame jo šokių partnere tapo kieme stovinti kepsninė.
Šokio žingsnelių Deividas nepamiršta net ir gaminandamas maistą, o kol laukia į namus atkeliaujant Ilonos ir Dilano paruoštų patiekalų, jis nusprendė su laidos žiūrovais pasidalinti ir savo firminiu patiekalu.
„Šie rytietiški vištienos iešmeliai yra itin mėgstami mūsų šeimoje ir ne kartą įvertinti visų draugų. Gaminimo procesas yra itin paprastas, todėl kviečiu jį išbandyti, kol visi laiką leidžiame saugiai savo namuose. Na, o svarbiausia, būkite sveiki!“, – receptu dalinsis Deividas.
Rytietiški vištienos iešmeliai pagal Deividą Meškauską
Patiekalui reikės:
1 kg vištienos filė;
0,5 stiklinės sojos padažo;
2 v. š. ryžių acto;
125 g rudojo cukraus;
2 v. š. vandens;
1 a. š. smulkintų svogūnų;
1 a. š. kukurūzų krakmolo;
1 a. š. smulkinto imbiero;
2 a. š. smulkinto česnako;
1 a. š. česnako granulių;
Sezamo sėklų ir svogūnų laiškų papuošimui.
Į keptuvę pilame soją, ryžių actą, rudąjį cukrų, vandenį, suberiame smulkintus svogūnus, kukurūzų krakmolą, česnako granules, smulkiai tarkuotą imbierą ir česnaką. Kaitiname viską neaukštoje temperatūroje, nuolat maišant, kol padažas sutirštės. Vištienos krūtinėlę supjaustome juostelėmis, pagardiname pipirais ir apliejame padažu. Taip paruoštą mėsą sumauname ant vandenyje išmirkytų medinių iešmelių ir kepam „Kamado Bono“ kepsninėje 180°C ant netiesioginės kaitros 15-20 min. Iškeptą vištieną patiekiame apibarstę sezamo sėklomis ir pjaustytais svogūnų laiškais. Skanaus!
Ilonos ir Dilano paruoštiems patiekalams neatsispyrė ir visa Deivido šeima, todėl ragauti šefų sukurtų šedevrų su vyru susiruošė ir mylimoji Ineta Stasiulytė bei jų dukrelė Frėja. Mažajai Frėjai sausainių triufeliai labai patiko, o Deividas mėgavosi mėsos ir krevečių skonių deriniu suktinuke. Tačiau kieno verdiktas bus lemtingas šioje kulinarinėje kovoje – sužinosime jau šeštadienį, 8:30 val. per TV3 televiziją!
Į Lietuvą atėjus šiltoms dienoms televizijos žiūrovų pamėgtos kulinarinių pokalbių laidos „Virtuvės istorijos“ studija persikelia į gryną orą! Nuo šiol aršios ir azartiškos kulinarinės kovos vyks gamtos apsuptyje, du dešimtmečius skaičiuojančiame pramogų ir poilsio centre „Belmontas“. Į dvikovą dėl geresnio kulinaro vardo stos laidos vedėjai, šefai Ilona Juciūtė ir Dilanas Dampella Gamage. Kiekvienoje laidoje jie abu pristatys po gardų bei nepamirštamą patiekalą. Patiekalų gamybą lydės smagios istorijos bei naudingi patarimai, o kuriam gaminti sekasi geriau, kaskart nuspręs vis kita šalies įžymybė. Dėl šalyje įvesto karantino, žvaigždei abu patiekalai bus pristatomi į namus, kuriuose ji ragaus abiejų šefų patiekalus ir išrinks kuriam iš kulinarų šioje laidoje skiriama nugalėtojo karūna.
„Virtuvės istorijos“ – šeštadieniais, 8:30 val. per TV3!