• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo aštriausio mėsainio Europoje iki mėsainio vien tik iš lietuviškų daržovių, kuriame nėra nė kvapo mėsos. Vilniuje dešimtą kartą iš eilės vyksta burgerių valgymo festivalis, kur šiemet pristatyta virš 70 skirtingų mėsainių.

Nuo aštriausio mėsainio Europoje iki mėsainio vien tik iš lietuviškų daržovių, kuriame nėra nė kvapo mėsos. Vilniuje dešimtą kartą iš eilės vyksta burgerių valgymo festivalis, kur šiemet pristatyta virš 70 skirtingų mėsainių.

REKLAMA

Burgerių kėpėjai pasakoja – nors mėsainis buvo sukurtas Jungtinėse Valstijose, jis tampa kone tradiciniu lietuvišku patiekalu šalia tautiečių taip mėgiamų šaltibarščių.

Daugiau apie tai – TV3 žinių reportaže.

Nuo aštriausio mėsainio Lietuvoje su aštriausiais 5 rūšių pipirais, iki burgerio, kuriame nėra nė lašo mėsos, bet pagal skonį puikiai primena jautieną. Patys kepėjai pripažįsta, kad burgeris jau tampa lietuvišku tradiciniu patiekalu:

„Jis jau seniai tradicinis patiekalas, kaip ir picos.“

„Šiaip sakyčiau, kad tikrai taip. Tiek draugai, tiek aš daromės burgerius patys. Lietuvoje atsiranda šis dalykas, kai norisi ne tik šašlyką išsikepti, bet ir burgerį.“

REKLAMA
REKLAMA

Dešimtą kartą sostinėje vykstančio mėsainių festivalio organizatorius Karolis Bakutis aiškina, kad taip bando pakeisti žmonių požiūrį į šį suvožtinį.

REKLAMA

Burgeris nėra nesveikas, nėra tik greitas, nes visi dalyviai gamina burgerius iš sveikų, natūralių produktų. Yra kurie gamina burgerius nuo A iki Z. Kiekvieną produktą“, – kalbėjo festivalio organizatorius.

Tad natūralūs ir sveiki produktai atsispindi ir mėsainių kainoje. Už vieną mėsainį su bulvytėmis valgytojai pakloja vidutiniškai 8 eurus. O štai kai kurie ypatingesni mėsainiai – pavyzdžiui, patys aštriausi – atsieina ir 19 eurų.

REKLAMA
REKLAMA

Kol aplink spirgėjo mėsainiai su jautiena arba kiauliena, viena komanda bandė įrodyti, kad mėsainis tikrai neprivalo būti su mėsa:„Kotletukyje yra grybų, burokėlių, sojos faršo – sudėtis visiškai be mėsos. Labai įgudęs gali atskirti, bet reikia būti labai labai įgudusiam.“

Šių metų favoritais laikomi „Ramo dūmo“ mėsainiai. Ramūnas Golcas su komanda mėsainius kepa jau 5 metus ir kasmet prie stendo sutraukia šimtus žmonių. Anot vyro, geriausią mėsainį pagaminti reikia tik geros mėsos ir ne per daug druskos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tai yra auksinė taisyklė visoje gamyboje. Ir žmonės tai jaučia, dėl to, kad mes tą balansą atradę“, – sakė R. Golcas.

Festivalyje buvo galima paragauti ir tikriausiai aštriausio mėsainio Europoje, kuris tikrai ne visiems.

„Svogūnų šoninės džemas su „Scorpion“ pipirais. Yra ir „Caroline Reaper“. Yra padažiukas su habanerais, parūkytais habanerais, kitais pipirais. Vienu žodžiu, tiek daug pipirų į mėsainį nesu dėjęs nė karto“, – demonstravo „Aštriai aštru“ įkūrėjas Liudas Pranskevičius.

Atrodytų, tikra aštrumo bomba, tačiau norinčiųjų paragauti netrūksta.

„Yra žmogus, atėjęs valgyti 7 kartus, yra bent 3 žmonės, kurie tai pakartojo bent du kartus“, – sakė L. Pranskevičius.

Visą reportažą žiūrėkite straipsnio pradžioje.

tv3.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų