300 gr tamsių pupelių
150 gr rūkytos kiaulienos šoninės
200 gr pomidorų
1 čili pipiro ankštis
1 svogūnas
1 litras vištienos sultinio
2 skiltelės česnako
cinamono
lauro lapų
alyvuogių aliejaus
juodųjų pipirų
drsukos
Paruošimas:
Pupeles užmerkti 12 val.
Pomidorus supjaustyti kubeliais.
Į puodą įpilti aliejų, suberti smulkiai supjaustytą svogūną ir česnakus, šoninės gabaliukus, čili pipirą, laurą ir patroškinti ant silpnos ugnies. Vėliau sudėti pomidorus ir suberti cinamoną, patroškinti.
Tada sudėti pupeles, išmaišyti.
Supilti sultinį, pridengti dangčiu ir virti apie 45 min. ant silpnos ugnies. Likus 5 min. iki virimo pabaigos pasūdyti ir įberti pipirų.