Japonijoje buvo stebimi 59717 žmonių, kuriems diagnozuotas 2 tipo diabetas.
Per 6 metus trukusius reguliarius apsilankymus, buvo renkami duomenys apie svorį, liemens apimtis, miegojimo ir valgymo įpročius, alkoholio ir vaistų vartojimą bei rūkymą.
Pagal valgymo įpročius, mokslininkai tyrimo dalyvius suskirstė į 3 grupes – lėtai, vidutiniškai ir greitai valgančius.
Po ilgai trukusių nagrinėjimų paaiškėjo, jog, palyginus su lėtai valgančiais, tie, kurie maistą suvalgydavo vidutinišku greičiu, turi net 29% didesnę tikimybę nutukti, o tie, kurie nuo stalo nueina labai greitai, ši tikimybė padidėja net iki 42%.
Jei į lovą nakties miegui atsigulama nuo paskutinio valgymo praėjus ne daugiau nei 2 valandoms, taip pat padidėja rizika tapti nutukusiais.
Taip yra todėl, jog greitai valgantys žmonės, nesupratę, jog jų skrandžiai jau pilni, ir toliau valgo, kai tuo tarpu lėtai maistu besimėgaujantys žmonės, prisikimšę pilvus, kyla nuo stalo.
Mokslininkai nesidomėjo tyrime dalyvavusių žmonių fiziniu aktyvumu ir miego kokybe, tačiau tai, kaip manoma, gali šiek tiek pakoreguoti rezultatus.