Eksperimentas su pica „McDonald's“ restoranuose buvo trumpas. Prasidėjo 1989 m., kuomet televizorių ekranuose amerikiečiai išvydo specialią reklamą, kuri po kelių mėnesių baigėsi. Per šį trumpą laiką buvo paskaičiuota, kad pagaminti picą restorane užtrukdavo apie 11 minutes. Tinklui tai buvo per ilgas laiko tarpas, kadangi baimintasi prarasti greitojo maisto restorano statusą.
Po daugelio metų vienas kanadiečių žurnalistas sužinojo, kad ne visi restoranai įvykdė vadovybės nurodymus. Keliuose Jungtinėse Amerikos Valstijose veikiančiuose restoranuose iki šiol galima įsigyti „McDonald's“ picos. O dabar monopolininkas nusprendė išnaudoti šį nesusipratimą savo naudai.
Tinklas paskelbė, jog kuria naują, didžiausią pasaulyje „McDonald's“ restoraną Orlando mieste (Florida). O jo išskirtinumu turėtų tapti būtent pica. Jos receptas sukurtas specialiai „McDonald's“. Ji bus kepama centre esančioje krosnyje, kurianamoje tikromis malkomis. Virėjai joje taip pat gamins dar vieną naują patiekalą – makaronus su vištiena.
Šio restorano atidarymas numatytas 2016-ųjų vasarį. Šalia jo taip pat bus įrengtas laisvalaikio centras, atskira erdvė vaikams ir žaidimų automatai. Viskas, kas galėtų klientus čia išlaikyti kuo ilgiau.
Tik kyla klausimas, ar tai bus vienintelis toks sprendimas? O gal tai eksperimentas prieš kardinalius pasikeitimus visame pasaulyje?