Pranešime žiniasklaidai prekybos tinklo „Maxima“ ekspertė dalijasi receptais, kurie ne tik sutaupys laiko, bet ir pinigų, kadangi visiems produktams nusipirkti pakaks kelių eurų.
Užtikrina per 200 prekių už mažą kainą
Esą siekdamas sudaryti galimybę apsipirkti taupiau, prekybos tinklas „Maxima“ kas mėnesį pristato atnaujintą būtiniausių kasdienio vartojimo maisto produktų ir buities prekių krepšelį „Kainų kaina“ už ypač mažą kainą.
Nuo sausio 10 d. parduotuvėse mėnesiui yra užtikrintos mažos kainos virš 200 prekių. Tarp jų – daugiau nei šimtas maisto ir buities produktų, kurie kainuos mažiau nei po 1 eurą.
Visą sausį prekybos tinkle užtikrinta mažesnė nei 1 euro kaina įvairiems pieno produktams, kiaušiniams, duonos gaminiams, keturių rūšių kruopoms, dribsniams, cukrui, makaronams, saldumynams ir užkandžiams, gėrimams, marinuotiems agurkėliams ir burokėliams, namų apyvokos prekėms, maistui augintiniams bei kitoms prekėms.
Iki 2 eurų kainuoja tokie maisto produktai kaip šviežia mėsa (smulkinta kiauliena, šoninė, pjaustyta kalakutiena, kiaulienos šonkauliai ir kt.), rūkytos, vytintos ir virtos dešros bei dešrelės, silkė, koldūnai, šaldytos picos, uogų džemai, aliejus, atlantinių lašišų gaminiai. Pirkėjams taip pat patrauklia kaina siūlomos sauskelnės vaikams, tualetinis popierius, dantų pastos ir kiti higienos reikmenys, namų valymo priemonės.
„Tikimės, kad pirkėjai galės jaustis ramiau žinodami, jog per 200 jų pamėgtų prekių kainos mūsų prekybos tinkle visą mėnesį išliks tokios pat patrauklios, o platus prekių iki 1 euro asortimentas padės tikslingiau planuoti savo išlaidas“, – pranešime cituojamas „Maxima“ Pirkimų departamento direktorius Marius Tilmantas.
Pasak jo, visą „Kainų kainos“ asortimentą galima apžiūrėti specialiame leidinyje parduotuvėse arba internete.
4 nebrangūs receptai su vos keliais ingredientais
„Suprantama, kad po didžiųjų žiemos švenčių didelei daliai Lietuvos gyventojų taupymas dabar yra ypač aktualus. Kartu po gausių vaišių jau ir norisi pailsėti nuo sudėtingų patiekalų gaminimo, maistą ruošti paprasčiau ir iš mažiau produktų.
Visa tai galima suderinti visai nesunkiai – turint kūrybingumo, nereikės nei brangių ingredientų, nei daug laiko prie puodų“, – sako „Maxima“ Maisto gamybos departamento direktorė Brigita Baratinskaitė.
Ji dalijasi keliais receptais, kuriems paruošti reikės kone visuose namuose randamų ingredientų kaip druska ar aliejus, ir nusipirkti vos kelis papildomus produktus.
Pernakt brinkinta avižinė košė
Reikės: 1 puodelio avižinių dribsnių, 1-1,5 puodelio pieno, saujos razinų, žiupsnelio cinamono, druskos ir cukraus
Gaminame: Dubenyje puodelį avižinių dribsnių gerai sumaišykite su cinamonu, cukrumi ir razinomis, įberkite šiek tiek druskos. Užpilkite puodeliu pieno, jeigu norite – pagardinkite ir medumi. Mišinį sudėkite į mažesnius indelius ir palikite šaldytuve per naktį. Ryte galite valgyti košę vieną arba pagardinti namuose turimais priedais: riešutais, vaisiais, uogomis, uogiene, riešutų sviestu.
Ryžiai su keptu kiaušiniu ir žirneliais
Reikės: 2 puodelių ryžių, 2 kiaušinių, 1/2 puodelio konservuotų žirnelių, 3 šaukštų kepimo aliejaus, druskos, poros šauktų sojų padažo (nebūtina)
Gaminame: išvirkite ryžius kaip nurodyta ant pakuotės. Išplakite kiaušinius su žiupsneliu druskos. Keptuvėje įkaitinkite šauktą aliejaus, pilkite kiaušinius ir vis maišydami kepkite. Artėjant link kepimo pabaigos, įpilkite dar pora šauktų aliejaus ir suberkite atvėsintus išvirtus ryžius. Jeigu mėgstate sojų padažų, įpilkite pora šauktų ir gerai išmaišykite. Jeigu turite po ranka – pagardinkite svogūnų laiškais. Kepti ryžiai puikiai tiks ir kaip greitas sotus patiekalas, ir kaip garnyras prie mėsos.
Suomiškos keptos perlinės kruopos Uuniohrapuuro
Reikės: 2 puodelių nevirtų perlinių kruopų, 1 l pieno, kelių šauktų sviesto, druskos
Gaminame: į sviestu išteptą kepimo indą dėkite kruopų, druskos ir jas užpilkite maždaug triskart didesniu kiekiu pieno, ant viršaus uždėkite dar pora šauktų sviesto. Dėkite į iki 175C įkaitintą orkaitę ir kepkite 1,5-2 valandas, kol pienas susigers į kruopas. Skanu keptas kruopas valgyti ir vienas, ir pagardinti jas uogiene.
Šokoladiniai putėsiai
Reikės: 150 ml graikiško jogurto, 100 g juodojo šokolado, šiek tiek kakavos miltelių
Gaminame: sulaužykite šokoladą gabaliukais ir ištirpinkite jį mikrobangų krosnelėje arba virš puodo su karštu vandeniu. Leiskite jam šiek tiek atvėsti ir dėkite į didesnį dubenį. Užpilkite maždaug pusantro karto didesniu graikiško jogurto kiekiu ir gerai viską suplakite mikseriu, kol masė taps kreminės konsistencijos. Dėkite į šaldytuvą ir palikite porai valandų arba per naktį. Tuomet išdėliokite į atskirus puodelius ir skanaukite. Galite gardinti įvairiais priedais, tokiais kaip vaisiai ar uogos, ar tiesiog ant viršaus patarkuoti juodojo šokolado.