Gaminant asorti, nereikės tikslaus daržovių kiekio. Tereikia pasiruošti norimą kiekį stiklainių, pasirinktas daržoves supjaustyti norimo dydžio gabaliukais, sluoksniais sudėti į stiklainius ir užpilti marinatu.
Marinatui reikės: 1 litro vandens; 1 v.š. druskos; 3 v.š. cukraus; 2 v.š. aliejaus, po keletą juodųjų ir kvapiųjų pipirų žirnelių; poros lauro lapelių; poros krapų žiedynų; 5 v.š. acto 9%.
„Aš dėjau iš pradžių smulkiai supjaustytus kopūstus, po to morkas, svogūnus, agurkus, paprikas, petražoles su krapais, vėliau pomidorus, ant viršaus dar kopūstų ir po keletą žiedelių čili pipirų.
Tuomet užpyliau šiek tiek pravėsusiu marinatu ir užkaičiau stiklainius (0,5 litro) su daržovėm kaitinti. Kai vanduo puode užvirė, kaitinau dar 10 min. Jei stiklainiai didesni, tai kaitinkite ilgiau“, – nurodo Irina.
Šaltinis: vakavimas.lt