• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kulinariniai šedevrai, kurie primena net nevalgomas grožybes. Dailūs, išpuoselėti, naminiai. Būtent tokius gamina marijampolietė Laima Mickutė.

22

Kulinariniai šedevrai, kurie primena net nevalgomas grožybes. Dailūs, išpuoselėti, naminiai. Būtent tokius gamina marijampolietė Laima Mickutė.

REKLAMA

Kurti naminius 3D želės tortus moteris pradėjo prieš dvejus metus, tačiau išliko atvira – ji nėra profesionali konditerė.

„Prisipažinsiu, net kursų nebaigiau. Visas mano mokslas – idėjos iš interneto. Vis dėlto, esu meniškos sielos, gal dėl to visi darbai pavyksta iš pirmojo karto“, - pokalbį pradėjo Laima.

Pasiteiravus, kokius tortus ji kuria ir kaip pavyksta pagaminti šedevrus, kuriuos, tikėtina, net gaila valgyti, ji tik šypteli.

„Kalėdoms kuriu kalėdinius, o šv. Velykoms – velykinius. Nemėgstu, kai esu įsprausta į tam tikrus rėmus. Man nepatinka, kai liepia padaryti vienokį ar kitokį. Gražiausi darbai man pavyksta tada, kai kai turiu laisvę kurti“, - sakė pašnekovė.

REKLAMA
REKLAMA

Ji neslepia – pirmąjį tortą gamino be specialių įrankių, todėl užtruko visą dieną, tačiau dabar, nuo darbų pradžios prabėgus dvejiems metams, ji įgudo taip, kad dailų tortą, kuris primena meno kūrinį, pagamina per pusvalandį.

REKLAMA

„Žinoma, pusvalandį užtrunku kurdama piešinį, vėliau laukia sluoksnių kūrimas ir laukimas, kol sustings“, - išdavė L.Mickutė.

Ji net išdavė, kad svarbiausia tortų gaminimo procese – kūryba, bet ne valgymas. „Man svarbiausia yra kurti. Aš padarau piešinį, o po to, būna, išmetu visą tortą.“

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų