Šiandien, artėjančios vasario 16-osios proga, TV3 televizijos laidoje „IKI šefų kovos“ – lietuviškų patiekalų tema, o kad netruktų iššūkių ir netikėtumų, trys tarpusavyje besirungiantys dalyviai – Julija Vosylė, Liutauras Čeprackas ir Dainius Špakauskas – bus nuvežti į tradicinę lietuviško kaimo trobą.

„Vos atvykus, iš karto pagalvojau, kad kaip bus šalta. Aš žinau, ką reiškia, kai yra sena troba, kai neapšiltinta, pusiau praviros durys neužsidaro, vėjas traukia pro kojas. Lauke šalta, tai galvojau, kad va čia tai bus iššūkis“, – pirmaisiais nerimą keliančiais įspūdžiais dalinsis Julija.
Sriubą gamins keptuvėje
Moteris pasakoja, kad lietuviškos virtuvės patiekalus labiau mėgsta ragauti nei gaminti, tačiau tradicinis mūsų šalies maistas jai siejasi su jaukumo skoniu, todėl šio šeštadienio kovos teisėjų širdis ji mėgins pavergti ruošdama išraiškingą burokėlių sriubą.
„Lietuviškos virtuvės patiekalus gaminu mažiau, labiau mėgstu juos valgyt, tačiau turiu silpnybę balandėliams, kugeliui, toks jaukumo skonis. Bet šiandien pasirinkau gaminti burokėlių sriubą su porais, svogūnais, daržovėmis. Dar įdėsiu kiaulienos dešrelių, na, o sultinį darysiu iš konservuotų burokėlių, nes jų sultys turi daug skonio, išraiškingos rūgštelės, šiek tiek saldumo“, – savo receptą atskleis šefė.
Deja, ne viskas Julijai eisis taip lengvai ir paprastai, kaip ji tikėjosi dar rinkdama produktus iš parduotuvės lentynų. Šefė manė sodyboje tikrai rasianti bent kokį puodą, tinkantį sriubos gamybai, tačiau paieškos tiek virtuvėlėje, tiek kieme stovinčiame rakandais prikrautame kluone vaisių neatnešė, priverčiant Juliją improvizuoti tiesiog filmavimo aikštelėje.
„Savo sriubą gaminsiu keptuvėje, kurią atsivežiau. Tai bus šioks toks iššūkis, nes nebus taip patogu maišyti, bet mes mėgstam iššūkius, tiksliau, esame priversti su jais susidurti, tai ir susidursime“, – optimizmo nepraras Julija.
Ar įmanomą sriubą išvirti keptuvėje, kokių nepatogumų šefams sukels senovinės kaimo trobos virtuvė ir kaip Julijai seksis pasikurti ten stovinčią koklinę krosnį – atsakymai jau šiandien, 17:30 val. per TV3 televiziją!
„IKI šefų kovos“ – azarto kupinas kulinarinis projektas, kuriame trys garsūs šefai – Julija Steponavičiūtė-Vosylė, Liutauras Čeprackas ir Dainius Špakauskas – stoja į kovą dėl geriausiojo titulo, patiekalus gamindami ne prabangių restoranų vertintojams, o paprastiems žmonėms jų pačių namuose – iš to, ką randa spintelėse ir to, ką su turimu biudžetu galima nusipirkti parduotuvėje.
„IKI šefų kovos“ – šeštadieniais, 17:30 val., per TV3 televiziją.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!