Daugiau apie tai – TV3 žiniose.
Daugiau nei 500 gurmaniškų patiekalų 15-ai tūkstančių atletų. Skanėstus Paryžiaus olimpinių žaidynių sportininkams ruošia garsūs Prancūzijos šefai, tarp jų ir trijų „Michelin“ žvaigždžių kulinarijos virtuozas Alexandre'is Mazzia.
60 proc. patiekalų – veganiški
Šefai sako, kad jų patiekaluose dera prancūziškos tradicijos ir sveika mityba. O tai reiškia, kad sportininkai bus ir pamaitinti, ir pamaloninti.
„Labai didžiuojamės, kad galėsime čia pasveikinti visą pasaulį, kad reprezentuosime Prancūziją ir su mūsų virtuve bei šefų meistryste supažindinsime sportininkus. Tai – fantastiška galimybė“, – džiaugiasi šefas Alexandre‘is Mazzia.
Pagrindinis restoranas olimpiniame kaimelyje vienu metu galės aptarnauti 3500 atletų ir dirbs ištisą parą.
Sportininkų racionu rūpinsis 1000 restorano darbuotojų, kurie per dieną paruoš apie 40 tūkstančių porcijų maisto. Beje, net 60 procentų visų patiekalų bus vegetariški, o 80 procentų visų produktų – tik prancūziški.
Daugiau apie tai sužinokite vaizdo reportaže, esančiame straipsnio viršuje.