Jeigu mėgstate skaniai pavalgyti, nepraleiskite Londono Restoranų festivalio – dviejų savaičių trukmės nuostabaus įvykio ir specialių meniu Londono restoranuose, rašo kelionių tinklalapis Makalius.lt. Atrasti kažką naujo, ypatingo ir neragauto gali net įnoringiausias gurmanas. Organizatoriai žada daugybę renginių – nuo maisto ragavimo, gastronominių debatų iki filmų apie maistą naktų.
Londono restoranų festivalis yra viso miesto šventė, kurią švenčia visi Londono restoranai ir virtuvės šefai.
Ryškiausi šių metų Londono Restoranų festivalio renginiai:
Pop-Up In The Sky: pasaulio šešių Michelin žvaigždučių patiekalai, pagaminti žymių virtuvės šefų Angela Hartnett, Jason Atherton, Claude Bosi, Pierre Koffmann ir Marcus Wareing bus patiekiami London Eye (žymusis apžvalgos ratas).
Škotiško kiaušinio takas: paragausite geriausių Londono škotiškų kiaušinių ir padėkite teisėjams nuspręsti, kuris iš jų yra geriausias.
Festivalio meniu: populiarūs fiksuotos kainos meniu yra puikus sprendimas unifikuoti maisto pasirinkimą viso Londono Restoranų festivalio metu.
Gurmano odisėja: sėsite į specialų autobusą, kuris kursus maršrutu po geriausius Londono restoranus.
Svečiai (tarp jų bus ir žymusis maisto kritikas A.A. Gill) dalyvaus debatuose “Ar tikrai nėra tokio reiškinio kaip etninis maistas?"
Eat Film: mėgausitės kokteiliu kartu su filmu ir tris kartus patiekiamais pietumis Soho, Covent Garden ir Šarlote Street viešbučiuose.
Kas priešpiečiams? Prancūzų, britų ir Azijos virtuvių šefai varžysis tarpusavyje gamindami įvairius pagrindinius patiekalus ir desertų interpretacijas.
Skanusis veiksmas vyks spalio 3 – 17 dienomis.