• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„To tikrai nesitikėjau. Eksperimentai virtuvėje šefams dažnai pavyksta, bet kad viskas baigtųsi taip sėkmingai!“, - su šypsena kalbėjo žinomas Lietuvos fotomenininkas ir muzikantas Rolandas Vilkauskas – Pripsas, apsilankęs Kauno viešbučio „Daugirdas“ vasaros terasos atidaryme.

77

„To tikrai nesitikėjau. Eksperimentai virtuvėje šefams dažnai pavyksta, bet kad viskas baigtųsi taip sėkmingai!“, - su šypsena kalbėjo žinomas Lietuvos fotomenininkas ir muzikantas Rolandas Vilkauskas – Pripsas, apsilankęs Kauno viešbučio „Daugirdas“ vasaros terasos atidaryme.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip jis atsiliepė apie vyriausiojo virėjo Artūro Januškevičiaus šedevrą – karamelizuotų triušio kepenėlių ir šokolado ledus, pagardintus mėtų šerbetu bei naminiu braškių džemu.

REKLAMA

Aplodismentų netikėtam sprendimui negailėjo ir gurmaniškoje vakarienėje, kurią inicijavo žurnalas „Geras skonis“, dalyvavusi Viktorija Mauručaitė, Artūras Butkevičius, Viktorija Vaičaitė, grupės „16 Hz“ nariai, Gediminas Juodeika, Neringa Mažeikienė, Rigonda Užpalevičienė, krepšininkas Giedrius Gustas su žmona Dovile, Liveta ir Petras Kazlauskai bei kiti.

REKLAMA
REKLAMA

„Iš pradžių neišdrįsau paragauti deserto, bet greta sėdėjusieji įkalbėjo. Ir... buvo nuostabu!“, - neslėpė L. Kazlauskienė.

„Bravo“ – tokie šūksniai girdėjosi ne nuo vieno staliuko, kuomet, pasibaigus puotai, svečiams prisistatė „Daugirdo“ virtuvės meistrų komanda.

Kadangi šįmet Kauno senamiestyje esančio viešbučio terasa bus gurmaniška, ruošiant jos meniu iš šefų laukta netikėtų ir ypatingų sprendimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Desertą siūliau kurti iš antienos, bet Artūro idėja dėl triušio kepenėlių ir ledų derinio manąją nugalėjo“, - sakė virtuvės šefė Janina Galubavičienė.

Vakaro metu svečiai vaišinti sūdyta parūkyta antienos filė ąžuolo dūmuose, „grill“ ridikėliais, svieste kepintais juodaisiais lęšiais, rūkyta fritata, triušienos ir antienos kremais, riebiųjų žąsų kepenėlių puta, sausai brandintos jautienos mentės didkepsniu bei daugybe kitų valgių gamybos žinovų paruoštų sprendimų.

REKLAMA

Jau trejus metus viešbučio „Daugirdas“ vasaros terasa kviečia ragauti teminius patiekalus. Pirmaisiais metais dauguma į jos meniu įtrauktų patiekalų bei gėrimų buvo pagardinti levandomis. Pernai didžiausias dėmesys skirtas gaiviam igredientui – apelsinui. O šįmet ji lauks tikrų gurmanų, vertinančių ir neįprastus spredimus naudojant triušieną, antieną ar jautieną.

REKLAMA

„Pasitinkant naujausią žurnalo numerį bei artėjančią vasarą, „Gero skonio“ klubas kvietė į renginių, organizuojamų balandžio–gegužės mėnesiais Palangoje, Vilniuje ir Kaune, ciklą. Šįkart užsukome į „Daugirdo“ terasą ir prisidėjome prie jos atidarymo šventės“, - sakė žurnalo „Geras skonis“ vyr. redaktorė Rasa Ščeponienė.

Anot jos, leidinys jau daugelį metų bendradarbiauja su geriausiais Lietuvos restoranais, maisto ir gėrimų žinovais, gamintojais bei importuotojais, nes nuolat seka naujienas ir siekia jomis pasidalyti su kiekvienu, neabejingu skaniam, kokybiškam maistui bei vartojimo kultūrai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų