Įsibėgėja visą savaitę Lietuvos mokyklose vykstanti „Pusryčių fiesta“, kurios metu mokiniai gamina ir skanauja savo atsineštus pusryčius. Šia iniciatyva sveikos gyvensenos projektas „Sveikatiada“ primena vaikams pusryčių svarbą.
Planuojama, kad šiais metais prie „Pusryčių fiestos“ prisijungs daugiau nei 100 mokyklų. „Lietuvoje pusryčių nevalgo net 30 proc. vaikų. Tačiau kasmet vis daugiau mokyklų prisijungia prie mūsų iniciatyvos, todėl tikimės, kad pusryčiaujančių vaikų skaičius didės. Norime, kad „Pusryčių fiesta“ padėtų vaikams suprasti, kokie svarbūs ir naudingi yra pusryčiai“, – sakė projekto „Sveikatiada“ koordinatorius Tadas Beržonskas.
„Sveikatiados“ organizatoriai stengdamiesi ugdyti vaikų įprotį pusryčiauti ne tik skatina mokyklose kalbėti apie pusryčių naudą, bet ir ragina vaikus atsinešti jau pagamintus pusryčius į mokyklą ar drauge gaminti iš atsineštų produktų. Šiais metais „Pusryčių fiestos“ metu mokiniai taip pat supažindinami ne tik su Lietuvos, bet ir tokių šalių kaip Ispanija, Italija, Belgija, Prancūzija, Japonija ir net Peru pusryčiavimo tradicijomis ir valgiais. Juos vaikai kviečiami kartu su tėvais pasigaminti namuose ar su klasiokais mokykloje bei skanauti pusryčių metu.
Šiais metais prie „Pusryčių fiestos“ prisideda ir žinomi Lietuvos žmonės: Didžiojoje Britanijoje gyvenanti žurnalistė ir kulinarė Beata Nicholson, iš JAV kilęs „G&G Sindikato” būgnininkas Josh McClung, Vilniaus miesto futbolo draugijos „Žalgiris“ klubo žaidėjas Andrius Skerla, virtuvės šefas Linas Samėnas. Jie su „Sveikatiados pusryčių fiestos“ dalyviais pasidalijo savo šeimos pusryčiavimo tradicijomis bei mėgstamais receptais, kuriuos skatino išbandyti ir mokinius.
„Pusryčių fiestos“ organizatoriai šia iniciatyva tikisi padėti tvirtą pagrindą ugdant vaikų įprotį pusryčiauti.