Kol kas jokios didelės panikos tarp savo klientų neįžvelgia ir prekybininkai. Esą tūlas lietuvis niekaip negali atsisakyti ne tik žalios, bet ir kitų mėsos gaminių, tad jų pardavimai šiai dienai stabilūs. Gal tik kiek jautriau sureagavo ūkininkai, kurie mėsą augina ne tik sau, bet ir dalį jos parduoda.
Vis dėlto sveikos gyvensenos specialistai įspėja, kad žiūrėti pro pirštus į mokslininkų grupės paviešintas išvadas nederėtų. Ir be gailesčio rėžia, kad lietuviai per daug ir be saiko valgo mėsą, kurios vartoti kasdien nederėtų. Šiandien statistiškai lietuvis per metus suvartoja 77 kg mėsos, kurios didžiąją dalį sudaro kiauliena.
„Niekas neskelbia, kad nevalgyti jos visai, o skelbia, kad buvo daryti tyrimai, ir kad buvo suvalgytos didelės normos. Tai netgi po 0,5 kg per dieną, tai yra labai dideli kiekiai“, - aiškina Panevėžio visuomenės sveikatos biuro vadovė Sonata Steniulienė.
Visuomenės sveikatos biuro specialistai teigia, kad jei lietuviai labiau paisytų paprasčiausios maisto pasirinkimo piramidės, užsiimtų aktyvesne fizine veikla ir atsisakytų žalingų įpročių nereikėtų baimintis jokių ligų.
Plačiau apie tai – TV3 reportaže.