Laidoje kalbėdamas apie savo kasdienybę, Leonardas atskleis ir savo mitybos įpročius. Nors žinomas aktorius save laiko pesketaru – nevalgančiu mėsos, bet leidžiančiu sau mėgautis žuvies patiekalais – kelionių metu jis niekuomet neatsisako pažinti kultūrą per svečiose šalyse vyraujančius patiekalus.
„Mano mityba panaši į vegetarų, tik ją papildau žuvimi ir jūros gėrybėmis. Nebėgioju su plakatais, ant kurių būtų parašyta, kad nevalgaus mėsos. Jei kelionėse mes turime galimybę paragauti tradicinį tos šalies patiekalą, viskas su tuo yra tvarkoje“, – apie mitybos įpročius atviraus žinomas aktorius.
Tiesa, kartą vienoje šalyje savo mitybos principams jis yra nusižengęs: „Viešint Gruzijoje gavome paragauti didelį kalną mėsos – šašlykų, šonkaulių ir dar aibę įvairiausių dalykų. Maisto prasme, tai yra pavojinga šalis (juokiasi).“
Kalbėdamas apie keliones, Leonardas prisimins ir praėjusią vasarą žiūrovus TV3 eteryje džiuginusį projektą „Metam monetą“.
Anot aktoriaus, šis kelionių šou turėjo dvipusę naudą.
„Esu patyręs ir aistringas keliautojas. Visi mano sutikti pažįstami šį projektą, kuriame mes keliavome kartu su Audriumi Bružu, labai gyrė. Projekto dėka ne tik turėjome galimybę patys susipažinti su naujomis šalimis, bet su jomis supažindinti ir žiūrovus“, – apie projekto sėkmę pasakos žinomas vyras.
Kaip teigs Leo, kelionių projektas leido pakeliauti taip, kaip dar niekada nebuvo to daręs.
„Vienas iš mūsų kelionės metu galėdavo mėgautis neribotu biudžetu, o kitas išlaidoms gaudavo tik 100 eurų. Apie pastarąją geriau galėtų papasakoti Audrius, nes iš šešių kelionių net penkias jam teko keliauti ekonomine klase. Aš esu pratęs keliauti paprastai, bet su projektu „Metam monetą“ man teko penkis kartus keliauti kaip karaliui“, – prisiminimais dalinsis Leo.
Kalbėdamas apie keliones, garsus aktorius įvardins ir vieną vietą, kuri šiandien jau nebeatsiejama nuo jo gyvenimo. Tačiau išmaišęs šią salą kiaurai ir išilgai, dabar Leo galėtų teigti, kad nors daugeliui ir pasirodytų priešingai, ji tikrai yra ne apie kulinarinius atradimus.
„Esu prisirišęs prie Balio taip, tarsi tai būtų antri mano namai. Balis nėra apie maistą. Jis yra paprastas, skanus, nebrangus, bet, kad maistas ten būtų kažkoks egzotiškai ypatingas, taip teigti negalėčiau“, – pasakos L. Pobedonoscevas.
Lygindamas savo gyvenimą Balyje ir Lietuvoje, keliautojas bus atviras – priklausomai nuo vietos, skiriasi ir jo mityba.
„Pavyzdžiui, duoną Balyje atstoja ryžiai, nors ir nesu didelis jų fanas. Kai grįžtu į Lietuvą, visuomet į maisto racioną įtraukiu juodą ir baltą duoną. Tam pasipriešinti neišeina. Miltiniai patiekalai taip pat visuomet gausiai papildo mano mitybą“, – mitybos skirtumais dalinsis keliautojas.
Nepaisant to, Leo pripažins itin vertinantis ir ekologišką maistą. Susidomėjimą juo ypač paskatino atsiradusios įvairios ligos.
„Dalyvauju tvarumo judėjime. Manau, viena didžiausių problemų ne tik mūsų šeimoje, bet ir visame pasaulyje, yra alergijos. Tikiu, kad pesticidai ir modifikuotas maistas prisideda prie visos mikrofloros chaoso“, – apie paskatą maitintis sveikiau kalbės Leo.
Kodėl Leonardas save laiko pesketaru? Kokios mitybos nuodėmės nepadeda atsikratyti papildomų kilogramų?
Atsakymai į šiuos ir kitus klausimus – jau šį šeštadienį, 10 val., laidoje „Virtuvės istorijos“ tik per TV3!