Pyragui reikės:
- 300 g aguonų
- 7 vnt. kiaušinių
- 200 g rudojo cukraus
- 200 g migdolų miltų
- 2 vnt. apelsinų žievelių
- Žiupsnelio druskos
- 1 valg. š. rudojo cukraus
Sirupui reikės:
- 400 g kondensuoto pieno
- 1 vnt. apelsino žievelės
Gaminimo eiga:
Aguonas iš vakaro užmerkite dideliame kiekyje karšto vandens, kad išbrinktų. Išbrinkusias aguonas gerai nusausinkite ir sumalkite ar susmulkinkite trintuvo pagalba.
Kambario temperatūros kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų ir sudėkite į plaktuvo dubenį. Suberkite cukrų ir plakite iki puraus, tiršto kremo konsistencijos. Į gautą kremą suberkite aguonas, migdolų miltus ir įtarkuokite apelsinų žievelę. Viską gerai išmaišykite. Gautą masę išimkite į atskirą dubenį.
Į švarų plakiklio dubenį supilkite kiaušinių baltymus, įberkite žiupsnelį druskos ir įberkite šaukštą rudojo cukraus. Išplakite iki standžių putų ir jas per kelis kartus atsargiai įmaišykite į anksčiau paruoštą pyrago masę.
Pyrago kepimo formą ištepkite su šiek tiek aliejaus ir įklokite kepimo popierių. Supilkite paruoštą pyrago masę į kepimo formą ir dėkite kepti į iki 175 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su ventiliatoriaus funkcija. Kepkite 45–50 minučių.
Paruoškite sirupą. Į prikaistuvį supilkite kondensuotą pieną, įtarkuokite apelsino žievelę, išmaišykite ir užkaitinkite.
Dar karštame iškepusiame pyrage medinio pagaliuko pagalba padarykite daug mažų skylučių ir jas apliekite paruoštu sirupu. Sirupui susigėrus ir pyragui atvėsus, jį galima pjauti ir ragauti.
Daugiau patarimų išgirskite aukščiau esančiame vaizdo įraše.
Laidą „Gardu Gardu“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 10:30 val. per TV3 televiziją.
VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:
Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą „Gardu Gardu“.