Mano variantas su vištiena. Bet puikiai tiktų ir jautiena, kalakutiena. Šio patiekalo išvaizda ne mažiau svarbi nei jo skonis. Labai puošnus tortilijų žiedas. Būtinai išbandykite ir nustebinsite savo šeimą ar draugus.
8-10 porcijų. Gaminimui: 60 min
Reikės:
12 vnt tortilijų, pjausite pusiau bus 24 puselės, 4 vnt keptų vištienos ketvirčių, 1 ind. taco padažo (švelnaus) 200 g konservuotų rudų arba raudonų pupelių, 1 svogūnas, 2 skiltelės česnako, 1 raudona paprika, krapų, čili pipiras (pagal poreikius, galima nedėti) 200 g tarkuoto sūrio mišinio (gerai besilydančio) žalumynų pabarstymui (petražolės, kalendra, svogūnų laiškai)
Gaminimas:
1. Keptus vištienos ketvirčius susmulkiname, odą ir kaulus pašaliname. Mano ketvirčiai buvo marinuoti barbekiu padaže.
2. Svogūną ir papriką susmulkiname, įspaudžiame česnaką ir pakepiname. Masę dedame į vištieną. Dedame pupeles ir dalį smulkinto čili pipiro be sėklų. Pagal poreikius. Dedame šviežių smulkintų krapų.
3. Į gautą masę dėkite taco padažo ir išmaišykite. Padažo reikėtų tiek,kad masė nebūtų sausa. Galite įdėti ir savo mėgstamo padažo.
4. Tortilijas pjaukite pusiau, barstykite sūrio ,dėkite vištienos masės ir susukite. Vištieną išdalinkite taip ,kad užtektų visom 24 tortilijų puselėms.
5. Susuktas tortilijas dėkite ratu į kepimo į kepimo indą, viršų galite pabarstyti sūriu.Aš sūrio stengiausi naudoti minimaliai.Kepimo indas 25 cm skersmens.
6. Susuktas tortilijas dėkite kepti į 190 * C įkaitintą orkaitę apie 20 min.
Tortilijos greitai dega ,galite viršų pridengti ,o likus 10 min. nuimti. Stebėkite ,nes kepimo laikas priklauso ir nuo orkaitės tipo. Iškeptas tortilijas barstome žalumynais ir tiekiame su mėgstamu padažu.
Aš naudojau taco padažą, bet galiu pasakyti nebuvau juo sužavėta.Man jis pasirodė labai ''prėskas'', tai vėliau permaišiau su graikišku jogurtu,įdėjau, česnakų,prieskonių. Skanaus !!!
Recepto šaltinis: www.ritosreceptai.lt