• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jungtinių Valstijų mokslininkai nustatė, jog ledų valgymas ir riebių maisto produktų vartojimas padidina moterų galimybes pastoti, rašo britų dienraštis "The Daily Telegraph".

REKLAMA
REKLAMA

Mokslininkų tyrimai parodė, kad palyginti su tomis moterimis, kurios valgo ledų rečiau nei kartą per savaitę, tos, kurios jų valgo bent jau du kartus per savaitę, 40 proc. rečiau susiduria su sunkumais pastoti dėl menstruacijų ciklo.

REKLAMA

Be to, kuo daugiau eksperimento dalyvės vartojo riebių maisto produktų, tuo jos turėjo didesnę tikimybę pastoti.

Pasak Jorge Chavarro (Chorchės Čavaro) iš Harvardo medicinos mokyklos Bostone, tai rodo, kad moterims, ketinančioms susilaukti kūdikio, reikėtų pakeisti dietą.

"Jos turi liesus pieno produktus pakeisti riebiais, pavyzdžiui, nugriebtą pieną nenugriebtu, o vietoj jogurto valgyti ledų", - pažymėjo jis.

REKLAMA
REKLAMA

Daugumos ovuliacijos sutrikimų, vedančių į nevaisingumą, priežastys kol kas nežinomos. Tačiau jos dažnai būna susijusios su mitybos režimo, hormonų balanso sutrikimais, pernelyg intensyvia mankšta, skydliaukės veiklos sutrikimais ir atsparumu insulinui.

J.Chavarro sakė, kad galimos riebių maisto produktų ir vaisingumo sąsajos paaiškinamos hormonų balanso pokyčiais vartojant įvairius maisto produktus.

J.Chavarro savo tyrimo duomenis paskelbė šią savaitę pasirodžiusiame žurnalo "Human Reproduction" numeryje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų