• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienį TV3 kelionių laidoje „Maisto kelias“ verslininkas ir nuomonės formuotojas Laurynas Suodaitis pasidalijo savo firminiu burgerio receptu, kurį išbandyti siūlo visiems.

Šeštadienį TV3 kelionių laidoje „Maisto kelias“ verslininkas ir nuomonės formuotojas Laurynas Suodaitis pasidalijo savo firminiu burgerio receptu, kurį išbandyti siūlo visiems.

REKLAMA

Kiekvieną šeštadienio rytą laida žiūrovus susipažindina su įvairiais Lietuvos miestais ir taip suteikia dar gilesnį mūsų krašto pažinimą. Itin svarbus akcentas – skirtingų kartų žvilgsniai iš skirtingų perspektyvų į tas pačias patirtis bei istorijas.

Jautienos burgeris

Porcijos: 2.

Ingredientai:

  • 2 Brioche bandelės
  • 2 jautienos burgerių paplotėliai
  • Čederio sūris (Hochland)
  • Karamelizuoti svogūnai
  • Karnišonai
  • 2 v.š. garstyčių
  • 3 v.š. majonezo
  • Žiupsnelis maltos rūkytos paprikos
  • Salotų lapai
  • Gabalėlis sviesto
  • Šoninė juostelėmis
  • Žiupsnelis druskos ir pipirų

 

Gamyba:

Įkaitinkite grilių ir ant jo iškepkite šoninę, kol juostelės taps traškios. Tuomet imkite vieną jautienos paplotėlį ir jį dalinkite pusiau. Rankomis padarykite du jautienos kamuoliukus, o tuomet juos dėkite ant kepimo popieriaus ir mentelės pagalba gerai suspauskite.

REKLAMA
REKLAMA

Iš vieno paplotėlio turite gauti du plonus paplotėlius. Tada ant vieno jų dėkite „Hochland“ čederio sūrį ir kitu mėsos paplotėliu jį uždenkite. Sūris bus paplotėlio viduryje. Pasiruošus mėsą, grilio paviršių patepkite gausiu sviesto sluoksniu ir dėkite šilti bandeles.

REKLAMA

Kol šyla bandelės, pasiruoškite padažą: smulkiai supjaustykite agurkėlius ir juos sumaišykite su majonezu, garstyčiomis, o viską pagardinkite malta rūkyta paprika, druska ir pipirais.

Galiausiai dėkite kepti mėsą, o jai iškepus formuokite burgerį: ant apatinės bandelės dalies dėkite padažo, salotų lapų, jautienos paplotėlį, karamelizuotų svogūnų ir šoninės. Viską uždenkite viršutine bandelės dalimi, o jei norite galite ir ją ištepti pasiruoštu padažu.

Skanaus!

„Maisto kelias“ – šeštadieniais, 9.00 val. tik per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų