Nustebinti svečius ne visuomet lengva, o ypač jei šie yra visko matę ir ragavę. Tačiau nereikia persistengti ieškant egzotiškų, sunkiai paruošiamų ir brangių patiekalų, kuriais galėtumėte pavaišinti savo svečius. Svarbiausiai - turėti gerą vaizduotę ir nebijoti papuošti stalą improvizuota žuvimi!
Ingredientai:
- 450 gr. lašišos iš skardinės
- 0,5 šaukšto želatinos
- 1 puodukas tirštos grietinėlės
- 0,5 puoduko majonezo
- 1 šaukštelis džiovintų ar šviežių krapų
- 0,5 šaukštelio druskos
- 0,5 šaukštelio paprikos
- 0,25 šaukštelio maltų pipirų
- Aliejus
- 8 ridikėliai
- 1 žalioji paprika
- 1 citrina
Gaminimas:
Į mažą dubenėlį įpilti 1/4 puoduko vandens. Supilti želatiną Kai želatina išbrinks, užpilti 1/2 puoduko karšto vandens ir išmaišyti. Atvėsinti ir padėti į šaldytuvą.
Nuo lašišos nusunkti skystį, susmulkinti, jei bus kaulų, išimti. Į didesnį dubenį sudėti lašišą, majonezą, krapus, druską, papriką ir želatiną. Elektriniu maišytuvu maišyti vidutiniu greičiu, kol masė bus vienalytė. Dubenėlyje išplakti grietinėlę ir atsargiai įmaišyti į lašišos masę.
Žuvies formą (ar kitokią) ištepti aliejumi. Formos dydis turėtų būti 375 ml talpos. Paruoštą masę supilti į formą.
Ridikėlius perpjauti pusiau. Supjaustyti labai plonais griežinėliais ir susmaigstyti į putėsius taip, kad atrodytų lyg žvynų imitacija. Vietoje ridikėlių galima naudoti mažus agurkėlius. Supjaustytus paprikų šiaudelius panaudoti žuvies galvai apipavidalinti. Ploni citrinos griežinėliai tiks vietoj pelekų.
Šis skanus patiekalas inka užkandžiams su skrudinta balta duona.
Skanaus!