Eterio naujokas, iki šiol gaminęs tokiuose restoranuose kaip „Stikliai“, „Stebuklai“ ir „Ali šokoladinė“, dabar kurs kulinarinius šedevrus prieš televizijos kameras.
Patinka bendrauti su žmonėmis
Kas šis žmogus, kuris nuo šiol mus budins tingiais savaitgalio rytais?
„Gimiau ir augau Vilniuje. Turiu žmoną ir dukrytę, kuri po kelių dienų švęs pirmąjį gimtadienį“, - kukliai prisistatė vyras.
Jis prisipažįsta – yra intravertas ir apie televizinę karjerą nelabai svajodavo. „Televizija nebuvo mano svajonė.
Nesu pratęs prie kamerų, tačiau bendrauti su žmonėmis man patinka – mano toks darbas, kasdien bendrauju su produktų gamintojais, tiekėjais.
Šiuo metu nebedirbu virėjo darbo. Esu maisto technologas. Dirbu ne tik Lietuvoje, bet ir keliauju po Europą. Esu produktų ekspertas, nuolat ieškau naujų maisto panaudojimo galimybių“, - pasakojo naujos laidos vedėjas.
Po darbo negamina
Pasiteiravus, kodėl vyras nusprendė tapti virėju, jis šyptelėjo. „Viskas todėl, kad labai mėgstu skaniai valgyti. Būtent todėl tapau virėju.
Prieš dešimt metų, vis kur valgydavau, jausdavau, kad maistas man neskanus, todėl ėmiau gaminti pats“, - prisipažino Gediminas ir pridūrė neturintis vieno mėgstamo patiekalo, mat valgyti mėgsta viską.
Vyras, gaminantis maistą, kone kiekvienos moters svajonė. Ar Gediminas palepina žmoną skania vakarienę ir gamina namuose? Pasirodo, viskas yra visiškai kitaip negu būtų galima pamanyti:
„Į šį klausimą visada atsakau kitu klausimu: ar jums patinka po darbo dirbti toliau? Taigi, man irgi nepatinka, todėl vakarais gamina žmona. Daugiau pasireiškiu namie savaitgaliais.
Paprastai stengiuosi kitiems, ruošusiems maistą, nepriekaištauju. Su žmona turime taisyklę visada pasakyti, jeigu buvo neskanu arba kas patiko, tačiau kitoje vietoje aš stengiuosi susilaikyti ir nekomentuoti.
Jei tai ir padarau, tai tik labai subtiliai, nepuolu draskyti akių“, - kalbėjo vyras.
Dar nesijaučia tvirtai
Kaip jaučiasi eterio naujokas prieš televizijos kameras „Filmavimai dar tik prasidėjo. Žiūrėsime, kaip vertins žmonės, tačiau kol kas nesijaučiu labai tvirtai.
Negalėjau įsivaizduoti, kad bus labai sunku vienu metu gaminti, pasakoti, ką gamini ir viską demonstruoti. Reikia išmokti dirbti su kamera, operatoriumi“, - šyptelėjo G.Endriukaitis.
Laidoje „Skaniai ir paprastai“ virtuvės šefas pabandys visus išmokyti, kaip paprastai pasigaminti įdomių ir skanių patiekalų namuose bei gamtoje.
Pirmoji šio šeštadienio laidos dalis pradžiugins visus savaitgalio vėlyvųjų pusryčių mėgėjus, kuriems bus proga išmokti pasigaminti šiuo metu itin populiarius Benedikto kiaušinius.
Taip pat Gediminas padrąsins visus, nedrįsdavusius gaminti hollandaise padažo, ir išduos savo atrastą paslaptį, kaip tai padaryti paprastai, vos per porą minučių.
Antroje laidos dalyje virtuvės šefas grilyje iškeps sultingą vištienos krūtinėlę su kukurūzų kruopų – polentos – paplotėliais.
Paties Gedimino pasakojimas ir mėgavasis maistu turėtų sugundyti visus išbandyti receptą, ypač, jei pasiilgote kažko naujo vietoj tradicinių šašlykų.
Daug naudingų patarimų, kaip palengvinti ir supaprastinti darbą virtuvėje bei gryname ore – šeštadienį 10.30 val. laidoje „Skaniai ir paprastai“!