Maršrutas per Londono kulinarinę įvairovę, kur dera nauja išmanioji britiška ir siūloma egzotiška Malaizijos virtuvė ar „Champagne Lunch“ verta paties Oskaro Vaildo.
Nesvarbu ar tai būtų tikroji britiška, ar užsienio gėrybes siūlanti virtuvė, turinti tendenciją į azijietišką virtuvę (tailandietiška, indiška, vietnamietiška, japoniška, malajietiška, korėjietiška..ir net Afganistano!), Londono kulinarija, niekada nebuvo klaidingai užbūrusi keliautojų.
Praėjusį spalį įvykęs Londono restoranų festivalis (www.londonrestaurantfestival.com), kuris kiekvienais metais leidžia publikai paragauti geriausių miesto meniu, į renginį įtraukė net 800 įvairiausio tipo virtuves. Tad kol sulauksime kito festivalio, galime peržvelgti geriausius festivalyje atrastus pasiūlymus.
Šampanas liejasi laisvai
Prieš 115 metų ir keletą mėnesių garsusis rašytojas Oskaras Vaildas smagiai ūžė Cadogan Hotel salonuose, kur buvo nuolatinis svečias. Šį rašytojo išlaidumą ir šampano upes, kurios jam kainavo areštinę, šiandien mini šis išskirtinis viešbutis, esantis Knightbride rajone. Nors tai ir ne jubiliejinė sukaktis, tačiau nėra priežasties nepaminėti šios smagios istorijos (pasibaigusios kalėjimu), kuri švenčiama kiekvieną šeštadienį ir sekmadienį Langtry's valgomajame, Cadogan restorane, kur siūlomi „Šampano pietūs“.
Šie ypatingi pietūs, tai Olivier Lesnik virėjo gaminamas maistas ir nemokamas Perrier Jouet šampanas, kurį taip mėgo Oskaras Vaildas. Tokių pietų kaina svyruoja nuo 35 iki 40 svarų, priklausomai nuo išsirinkto putojančio gėrimo.
Laki vaizduotė ir geros atsargos
St John's skvero ramybė, Clerkenwell rajone, puikiai dera su gruziniškos elegancijos stiliaus restoranu The Modern Pantry. Restorano meniu atsinaujina kiekvieną dieną, virtuvės šefės Anna Hansen dėka. Čia siūlomi įvairiausi skonių ir kvapų deriniai, neužmirštant ir tik britų virtuvei būdingų detalių. Šiuolaikiškas akcentas tradicinei virtuvei ir prieinama kaina.
http://www.themodernpantry.co.uk/
Britiškas bistro
Kulinarinė prabanga tampa visiškai pasiekiama Le Café Anglais virtuvėje. Paragauti šiuolaikinės britų virtuvės, Rowen Leigh dėka galima už visai įvaikiamą 20 svarų kainą, Kensingtonn rajone esančiame restorane. Akivaizdus prancūzų įkvėpimas, Leight virtuvę pristatė visiškai kitu kampu. Per Londono restoranų festivalį kulinarijos kritikas iš Financial Times atkakliai egzaminavo šio restorano kulinarų išmintį. Gersi BBC žurnalistė Anne Robinson apdovanojo premija virtuvės šefą Rowley Leigh ir jo anlišką virtuvę.
Penkių žvaigždučių šonkauliukai
Šonkauliukų valgymo salė tikrai nepanaši į netašytą mėsos ant žarijų užeigos valgyklą, tai rafinuotas viešbučio Carlton Tower restoranas Knighsbridge. Šonkauliukų kambarys 2011 žada atsinaujinti, o kol kas jį puošia lenkų dailininko Feliks Topolski tapyba. Meniu žada nepasikeisti: tradiciniai, troškinti škotiškos veršienos šonkauliukai karaliaus ir toliau.
Azijietiškas skonis
Azijiečių virtuvės pasiūla yra išsibarsčiusi po visą miestą, tad neretai jos taip pavydi kitos Europos šalių sostinės dėl jos įvairumo ir palankių kainų. Chinatown Macclesfield gatvėje esantis egzotiškas pasiūlymas – autentiška Malaizijos ir Singapūro virtuvė, siūlanti Rasa Sayang meniu ar patiekalus po 5, 6 svarus. Taip pat reikėtų paminėti ypatingas čia pat spaudžiamas tropinių vaisių sultis ir Malaizijos virtuvę.
Rasa Sayang (5, Macclesfield gatvė)