Pappa al pomodoro sriubai reikės:
- 70 ml aliejaus skrudinimui;
- 2 svogūnų;
- 8 česnako skiltelių;
- 1,2 kg pomidorų;
- 300 ml daržovių sultinio;
- 250 g duonos;
- Šviežio baziliko;
- Druskos;
- Šviežiai grūstų pipirų.
Vietoje šviežių pomidorų galite naudoti konservuotus savo sultyse. Jei norite skystesnės sriubos (o ne troškinio), šefas siūlo padvigubinti daržovių sultinio kiekį.
Gaminimas:
1. Susmulkiname česnaką ir svogūną mažais kubeliais. Į įkaitintą troškintuvą pilame aliejų ir ant mažos ugnies apskrudiname svogūnus ir česnaką.
2. Pomidorus susipjaustome mažesniais gabalėliais ir dedame į troškintuvą. Viską išmaišome, uždengiame dangčiu ir paliekame troškintis 15 minučių.
3. Į troškintuvą pilame daržovių sultinį, įberiame druskos, pipirų ir dar šiek paverdame.
4. Sudedame gabalėliais pjaustytą duoną ir dedame į 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepame apie 20 minučių, kol sriubos paviršius paskrusta.
5. Išsitroškinusią sriubą paskaniname druska, šviežiu baziliku ir pašlakstome alyvuogių aliejumi.
Skanaus!
Česnaką ir svogūną pakepame ant mažos ugnies. Sudedame pomidorus, uždengiame dangčiu, troškiname 15 min. Pilame daržovių sultinį, druskos, pipirų ir šiek tiek paverdame. Sudedame pjaustytą duoną ir 20 min. kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.