• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Super sotus ir greitas patiekalas! Koldūnų mėgėjams tikrai patiks, garantuoju. Aš pati labai mėgstu koldūnus, bet kartais paprastai virti koldūnai atsibosta, tad šįkart išbandžiau šį tą įdomesnio. Ir štai, puiki išeitis skaniems pietums visai šeimynai – koldūnų užkepėlė su sūriu ir grietinėle. Tereikia šaldiklyje turėti koldūnų ir patiekalą paruošite per maždaug 35 minutes“, – sako recepto autorė Liucija.

„Super sotus ir greitas patiekalas! Koldūnų mėgėjams tikrai patiks, garantuoju. Aš pati labai mėgstu koldūnus, bet kartais paprastai virti koldūnai atsibosta, tad šįkart išbandžiau šį tą įdomesnio. Ir štai, puiki išeitis skaniems pietums visai šeimynai – koldūnų užkepėlė su sūriu ir grietinėle. Tereikia šaldiklyje turėti koldūnų ir patiekalą paruošite per maždaug 35 minutes“, – sako recepto autorė Liucija.

REKLAMA

Koldūnų užkepėlei reikės: 450 g šaldytų mėgstamų koldūnų (naudojau su vištiena); 100 g mėgstamo fermentinio sūrio; 0,5 valg. š. majonezo; 50 ml pieno; 300 ml grietinėlės (geriausia riebios); 3 valg. š. grietinės; juodųjų pipirų, raudonosios paprikos miltelių, džiovinto raudonėlio, žiupsnis muskato riešuto miltelių; šviežio raudonėlio papuošimui (nebūtina); aliejaus kepimui.

GAMINIMAS

Įkaitiname orkaitę iki 200 C. Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus, sudedame šaldytus koldūnus ir kepame and vidutinės ugnies, kol koldūnai gražiai apskrunda.

REKLAMA
REKLAMA

Sūrį sutarkuojame smulkia tarka, sumaišome viename dubenyje su majonezu, grietinėle, pienu, grietine ir žiupsniu muskato.

Koldūnus išimame iš keptuvės, sudedame į nedidelę kepimo formą (koldūnai turėtų padengti visą kepimo formos dugną) ir užpilame sūrio mišiniu, apibarstome pipirais, raudonosios paprikos milteliais ir raudonėliu.

Pašauname į orkaitę ir kepame ~25 min, kol paviršius gražiai apskrunda. Jei norite, kad labiau paskrustų paviršius, kepkite pora minučių įjungę grilio funkciją. Kai iškeps papuošiame raudonėliu ir tiekiame ant stalo.

Šaltinis: Lithuanian in the USA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų