Koldūnų užkepėlei reikės: 450 g šaldytų mėgstamų koldūnų (naudojau su vištiena); 100 g mėgstamo fermentinio sūrio; 0,5 valg. š. majonezo; 50 ml pieno; 300 ml grietinėlės (geriausia riebios); 3 valg. š. grietinės; juodųjų pipirų, raudonosios paprikos miltelių, džiovinto raudonėlio, žiupsnis muskato riešuto miltelių; šviežio raudonėlio papuošimui (nebūtina); aliejaus kepimui.
GAMINIMAS
Įkaitiname orkaitę iki 200 C. Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus, sudedame šaldytus koldūnus ir kepame and vidutinės ugnies, kol koldūnai gražiai apskrunda.
Sūrį sutarkuojame smulkia tarka, sumaišome viename dubenyje su majonezu, grietinėle, pienu, grietine ir žiupsniu muskato.
Koldūnus išimame iš keptuvės, sudedame į nedidelę kepimo formą (koldūnai turėtų padengti visą kepimo formos dugną) ir užpilame sūrio mišiniu, apibarstome pipirais, raudonosios paprikos milteliais ir raudonėliu.
Pašauname į orkaitę ir kepame ~25 min, kol paviršius gražiai apskrunda. Jei norite, kad labiau paskrustų paviršius, kepkite pora minučių įjungę grilio funkciją. Kai iškeps papuošiame raudonėliu ir tiekiame ant stalo.
Šaltinis: Lithuanian in the USA