Valdžios nelepinami Klaipėdos žvejai ir ekonominės krizės akivaizdoje liko ištikimi tradicijai prieš Kalėdas pavaišinti visus miestiečius žuviene bei kareiviška koše. 500 pastarosios porcijų išnyko mažiau nei per valandą.
Vakarų Lietuvos žvejų ir žuvies perdirbėjų konfederacija kartu su Karinių jūrų pajėgų kariškiais klaipėdiečius žuviene, koše ir arbata vaišino jau septintus metus iš eilės. Šį kartą visi miestiečiai užvakar buvo pakviesti į centrinę uostamiesčio Teatro aikštę, kurioje stovi papuošta pagrindinė miesto eglė. Čia šurmuliavo kalėdinė mugė, degė kalėdinis laužas.
Pasak žvejų, tradicinės vaišės šiemet sulaukė didžiulio populiarumo, tai įrodė ir prie jų nusidriekusios eilės. Ypač žmonėms patiko kareiviška grikių košė, kuriai pagardinti nepagailėta 25 kilogramų mėsos konservų. 500 jos porcijų ištirpo greičiau nei per valandą. Žuvienė virta iš 50 kilogramų šviežių menkių.
Šventės organizatorių teigimu, ankstesniais metais pavalgyti ir parsinešti į namus košės ir sriubos daugiausiai rinkdavosi skurstantys žmonės, todėl likęs maistas būdavo vežamas į nakvynės namus. Taip nuspręsta padaryti ir šiemet.
Darius Čiužauskas